Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Április 10. 17:41, kedd | Belföld
Forrás: Felhang

Magyarországra érkezik a Star Wars In Concert szupershow

Magyarországra érkezik a Star Wars In Concert szupershow

Ősszel Budapestre látogat a Star Wars In Concert: New Hope filmshow, amelyet a Prágai Filharmonikus Zenekar kísér az Oscar-díjas John Williams művei alapján.

Negyven évvel ezelőtti bemutatása óta a Csillagok háborúja: Egy új remény „szeizmikus” hatással van kulturális életünkre, legendássá vált története, karakterei, elképesztő látványvilága és John Williams zenéi nézők millióit inspirálták. A magyar rajongók most egy élő szimfonikus koncerttel egybekötve élhetik át a Star Wars életérzést, mert a Csillagok háborúja: Egy új remény koncert végre ellátogat Budapestre is. A filmshow-n a Csillagok háborúja: Egy új remény című film felújított változata elevenedik meg teljes képernyőre kivetítve, a legendás művet különleges technikai megoldások teszik még látványosabbá.

„Örülünk, hogy a Star Wars rajongóknak végre lehetőségük lesz átélni egy ilyen élő koncertélményt. A nyitó dallamoktól az utolsó percekig John Williams alkotása a filmzenei világ mesterműve” - mondta Grant Watmuff, a Disney Music Group EMEA licensz és stratégiai partnerség menedzsere.

John Williams a nyolc Star Wars film zeneszerzőjeként vált világhírűvé, az 1977-es Egy új remény című rész zenéjéért Oscar-díjat is kapott. A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő zenéjét mind jelölték a filmipar legfontosabb díjára. Williams összesen öt Oscar, négy Golden Globe, hét BAFTA és 22 Grammy-díjat kapott. Ötven Oscar jelölésével John Williams a legtöbbször jelölt élő személy, a díj története során pedig ő a második legtöbb jelölés kapott művész Walt Disney után. John Williams 2000-ben bekerült a hollywoodi Hall of Fame-be és megkapta a Kennedy Center életműdíját is.

A Csillagok háborúja: Egy új remény szupershow 2018. október 16-án érkezik meg Budapestre. A filmshow-t Christophe Eliot irányításával a Prágai Filharmonikus Zenekar kíséri.

A show műsort a JVS Group Magyarország Kft. szervezi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;