Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Június 07. 07:14, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Magyarországon a szoftverek 36 százalékát jogosulatlanul telepítették

Magyarországon a szoftverek 36 százalékát jogosulatlanul telepítették

Magyarországon a licenc nélküli szoftverek aránya eléri a 36 százalékot, az arány 2 százalékkal csökkent az előző évhez képest

- közölte a Microsoft Magyarország Kft. szerdán az MTI-vel, a BSA globális szoftveripari érdekképviseleti szervezet legfrissebb felmérése alapján.

A tájékoztatás szerint a licenc nélküli szoftverek használatának gyakorisága enyhén csökken, de még mindig széles körben elterjedt.

A világon a személyi számítógépeken telepített szoftverek 37 százaléka licenc nélküli, ami szintén 2 százalékkal kisebb a 2016-os adatokhoz képest - közölte a Microsoft Magyarország Kft.

A közleményben a társaság arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyarországi vállalatoknak érdemes felmérniük a telepített szoftverállományukat üzleti eredményeik javítása, a kibertámadások kockázatának csökkentése érdekében.

A Microsoft szerint a licenc nélküli szoftverek használata egyre kockázatosabb és költségesebb: a nem jogtiszta szoftverek használata miatt megjelenő kártékony programok évente közel 359 milliárd dolláros kárt okoznak.

A vállalatok jelentős lépéseket tehetnek a szoftvergazdálkodás fejlesztése érdekében, több tanulmány is kimutatta, hogy 30 százalékkal is csökkenthetik éves szoftverköltségeiket, ha megbízható szoftvergazdálkodási és licencoptimalizálási programot vezetnek be - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára