Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Július 24. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Magyarországnak nemzetgazdasági érdek a Forma-1-es futam

Magyarországnak nemzetgazdasági érdek a Forma-1-es futam

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarországnak nemzetgazdasági érdeke, hogy a Forma-1-es világbajnoki sorozat mezőnye minden évben ellátogasson a Hungaroringre,

amelynek felújítására a jövő évi költségvetésben ötmilliárd forintot különítettek el.

A politikus a 31. Magyar Nagydíj időmérő edzése előtt Bernie Ecclestone-nal, az F1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletemberrel folytatott megbeszélést, ezután pedig azt mondta az MTI-nek, hogy a mogyoródi pálya eredetileg tervezett három-négyéves felújítási programját Magyarország tartani tudja.

"A pálya aszfaltját már kicserélték, új rázókövek és vízelvezető szegélyek kerültek fel. Jövőre szeretnénk a főépületet felújítani, vagy egy újat építeni, valamint a célegyenesben lévő tribünöket és a pálya mellett található lelátókat is felújítani" - nyilatkozott Szijjártó, s hozzátette: ilyen tekintetben a Hungaroring le van maradva, az ittenihez hasonló lelátók más F1-es pályákon már nincsenek.

A miniszter emlékeztetett rá, hogy Magyarországnak már 2026-ig van szerződése Bernie Ecclestone-nal a Forma-1-es nagydíj megrendezésére, ráadásul 2021 után a mostaninál jóval kedvezőbb pénzügyi feltételek lépnek érvénybe.

"Magyarország és a magyar gazdaság számára az autóipar jelenti a gerincoszlopot, a magyar ipar teljesítményének 31,5 százaléka ugyanis az autóiparból érkezik, s annak érdekében, hogy az autóipari beruházásokért folytatott globális versenyben Magyarország meg tudja tartani a pozícióját, szükség van az ország autóipari presztízsének folyamatos növelésére" - hangsúlyozta Szijjártó Péter, majd azt mondta: ezt leginkább a Forma-1-en keresztül lehet megteremteni, a Magyar Nagydíjak alkalmával ugyanis "a világ legnagyobb autógyárai össze tudják itt mérni azt, hogy az ipari és mérnöki fejlesztéseikkel hol tartanak".

A 31. Magyar Nagydíjat vasárnap 14 órakor rendezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.