Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 27. 14:06, szombat | Belföld
Forrás: mti

Magyarország jelentős kihívása a fenntarthatóság

Magyarország jelentős kihívása a fenntarthatóság

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára szerint Magyarország jelentős kihívása a fenntarthatóság, pedig az erőforrásokkal való jó gazdálkodással a jólét színvonalát is növelni lehet.

Bartus Gábor az M1 aktuális csatorna szombati műsorában elmondta, kétféle erőforrás létezik. Az egyikből, a természetiből készleteinek vannak, amelyekből az emberiség végéig gazdálkodni kell. Emellett a másik típus az emberek által gyarapítható erőforrás, ilyen a fizikai, gazdasági tőke, a tudás és az egészség is.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács kétévente készít jelentést a magyar állapotokról, ebben 16 indikátort használnak. A legutóbbi jelentés arra mutatott rá, hogy a 16-ből egy sincs, amely az átlagosnál jobb értékű lenne és javulást mutatna, ezért ez Magyarország jelentős kihívása.

Hangsúlyozta: ha az erőforrásokat jó állapotban tartanánk, akkor a jólét is magasabb lehetne.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:52, kedd | Belföld

Magyar bor nyert nagyaranyérmet az Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen

Nagyaranyérmet nyert a Moszkvában megrendezett Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen (EAWSC) a mádi Demetervin Pincészet dűlőszelektált, 2013-as évjáratú Király furmint aszúja.

2021. Április 20. 18:04, kedd | Belföld

MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme

Elkezdődött a MÁV-Start új típusú jegy- és bérletautomatáinak 60 napos utasforgalmi próbaüzeme, a 13 automatát a Nyugati és a Keleti pályaudvaron tesztelik - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

2021. Április 20. 17:16, kedd | Belföld

Bevert reggel két deci pálinkát, majd kocsiba ült és vezetett

Közel két deciliter pálinkát ivott meg vezetés előtt az az edelényi sofőr, akit a rendőrök a célzott közúti ellenőrzésen szűrtek ki a forgalomból.

2021. Április 20. 16:00, kedd | Belföld

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.