Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 23. 07:58, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Magyar Nagydíj - Hamilton önbizalma kezd visszatérni, Verstappen szörnyűnek nevezte autóját

Magyar Nagydíj - Hamilton önbizalma kezd visszatérni, Verstappen szörnyűnek nevezte autóját

A pole pozíciót megszerző Lewis Hamilton az önbizalmának visszatéréséről beszélt a szombati időmérő edzést követő sajtótájékoztatón, míg a világbajnoki címvédő, ezúttal második Max Verstappen szerint szörnyű volt az autója.

A 38 éves Hamilton - aki a Hungaroringen rekordot jelentő kilencedik alkalommal indulhat az élről - úgy nyilatkozott, szinte már elfelejtette, milyen érzés egy ilyen sajtótájékoztatón a győztesnek járó helyen ülni.

"Nem számítottunk arra, hogy megszerezzük a pole pozíciót, mert a többiek erősnek tűntek. A második szakaszban láttuk, hogy a kettes, négyes és tizenegyes kanyarban sok időt vesztettem, ezt sikerült korrigálni, az utolsó szektorban pedig egészen kiemelkedően autóztam. Hihetetlen érzések kavarognak bennem" - fogalmazott a pályafutása 104. rajtelsőségét megszerző brit pilóta, aki legutóbb 34 futammal ezelőtt, a 2021-es Szaúdi Nagydíjon startolhatott az élről.

A Mercedes versenyzője kiemelte, a csapat a pénteki gyenge teljesítmény után fantasztikusan dolgozott éjszaka, a szimulátorban elvégzett elemzéseknek köszönhetően jó irányba indultak el, sikerült megtalálni a kocsi egyensúlyát, ez segítette őket a győzelemhez.

"Az elmúlt másfél év nagyon nehéz volt, tavaly semmi élvezeti értéke nem volt az autó vezetésének, mert folyamatosan ugyanazokkal a problémákkal küzdöttünk. Az idei szezont az előző kocsi ikertestvérével kezdtük, de hittem abban, hogy előbb vagy utóbb elindulunk a jó úton, a kérdés csak az volt, mennyi idő kell hozzá. Még mindig sok előre lépésre van szükségünk ahhoz, hogy folyamatosan a legjobb helyekért küzdhessünk, de az önbizalmam, ami a jó eredmények eléréséhez kell, úgy érzem, kezd visszajönni" - fogalmazott a hétszeres világbajnok.

A vasárnapi futammal kapcsolatban nem szeretett volna jóslatokba bocsátkozni, de azt megjegyezte, hogy bár a Red Bull versenytempója pénteken nagyon jónak tűnt, bízik abban, hogy a dobogón tud zárni.

"Ha esetleg nyerni is tudnék, az legalább olyan boldogság lenne, mint a 2007-es első futamgyőzelmem" - mondta a britek sztárja.

A címvédő Max Verstappen azzal kezdte, hogy az autója "szörnyű volt", és akkor is ezt mondaná, ha megnyerték volna a kvalifikációt.

"Nem éreztem jól magam, túlkormányzott volt a kocsi és az egyensúllyal is problémáink voltak. Az első két szakaszban rengeteg gondunk volt, de az időmérő közben ezeket nehéz kijavítani. Megtettem mindent a harmadik szakaszra, amit tudtam, de a második szektor kivételével olyan volt az autó eleje, mintha jégen vezetnék. Hatalmas csalódás eddig ez a hétvége" - jelentette ki Verstappen.

A Red Bull holland versenyzője az új, tesztelés alatt lévő gumiszabályok kapcsán megjegyezte, most szerencséjük volt, hogy pénteken esett, mert így nem kellett spórolniuk az abroncsokkal.

"A pályán akarunk lenni, nem a boxban ülni a szabadedzéseken. A nézők rengeteg pénzt kifizetnek azért, hogy itt lehessenek, ők sem azt szeretnék látni, hogy a kevés szett abroncs miatt nem csinálunk semmit" - jelentette ki.

A 25 éves pilóta arról is beszélt, hogy szoros versenyre számít holnap, mert a Hungaroringen nehéz előzni, ugyanakkor bízik abban, hogy az ígért, még a szombatinál is melegebb időjárás számukra kedvező lesz.

A harmadik rajtkockából induló Lando Norris elmondta, a McLaren a kemény keverékű gumin nem működött megfelelően, de a második és harmadik szakaszban a közepes és a lágy összetételű abroncsot jól kezelte.

"Kevesebb mint kilenc századmásodperccel maradtunk le a pole-ról, emiatt nyilván kicsit csalódott vagyok, de ugyanakkor boldog is, mert nem volt ez egy rossz időmérő. Jó visszajelzés, hogy ilyen közel voltunk, főleg, mert alacsony sebességen továbbra is szenvedünk" - jelentette ki a brit pilóta, akit épp ezért "kellemesen meglepett" a végeredmény.

Norris viccesen megjegyezte, nem igazán szokott hozzá ahhoz, hogy egymás után két nagydíjon is ott üljön a sajtótájékoztatón, és bár a McLaren előre tudott lépni - két hete, Silverstone-ban is az első két sorból rajtolt mindkét versenyzője - nehéz lesz kiegyensúlyozottnak maradniuk.

"Vannak még gyengeségeink, de a csapat remek munkát végez. A vasárnapi versenyen a mezőny talán két legjobban rajtoló pilótája mögül indulok, így nehéz lesz megtámadni őket. Igyekszem magamra koncentrálni, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég" - mondta a Brit Nagydíjon másodikként célba érő Norris.

A Magyar Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik a Hungaroringen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.