Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Július 26. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar fénytechnológiával erősítik az Olimpia biztonságát

Magyar fénytechnológiával erősítik az Olimpia biztonságát

Nagy-Britannia kiemelten feladatként kezeli a Londoni Olimpiai és Paralimpiai Játékok biztonságát.

Az Olimpiai Park területén ugyanazokat a Magyarországon fejlesztett és gyártott fényforrásokat használják a megfigyelés javításához és a járókelők biztonságérzetének növeléséhez, mint amelyek biztonságosabbá teszik a közlekedést az Erzsébet hídon és a budai alsó rakparton.

A számos sportlétesítménynek otthont adó Olimpiai Park fő látogatói területeit a GE Lighting Odyssey típusú fényforrásai, valamint a vállalat hazai üzemében előállított CMH StreetWise™ lámpái világítják meg. A Streetwise lámpákat kiváló fényvisszaadási képességük miatt választották, mivel ezek megerősítik a járókelők biztonságérzetét a parkok terültén, és a biztonsági kamerák is a lehető legélesebb képet tudják közvetíteni a megfigyelt helyszínekről.

A 2012-es Londoni Olimpia és Paralimpiai Játékok fenntarthatósági partnereként és támogatójaként a GE, szorosan együttműködve a Londoni Olimpiai Szervezőbizottsággal, számos fénytechnikai projektet valósított meg. A cég több olyan energia hatékony megoldást biztosított, amelyek évekig járulnak majd hozzá az energiafelhasználás csökkentéséhez, illetve amiket a nyári olimpia befejeztével, más londoni projektekhez is felhasználhatnak a szervezők.

Ennek szellemében látta el díszkivilágítással a GE Lighting az olimpiai hoki arénát, valamint London ikonikus jelképének számító Tower-hidat. Az átalakítás keretében, 45 napon át, hatalmas olimpiai karikák és a paralimpiai logóban szereplő Agito-vonalak is felkerülnek London nevezetességére. A hídon található karikákat, a Belfastban, Edinburghban és Cardiffban található kisebb karikákhoz hasonlóan LED díszkivilágítással látták el. A londoni Tower-híd mellett a budapesti Széchenyi Lánchidat és az Erzsébet hidat, valamint a magyar Parlament épületét is a GE fényforrásai ékesítik.

„A 2012-es Londoni Olimpia és Paralimpiai Játékok fenntarthatósági partnereként és támogatójaként örömmel járulunk hozzá az energia hatékony és fenntarthatóságot elősegítő esemény megvalósításához.” - mondta Phil Marshall, a GE Lighting regionális elnök-vezérigazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 13:04, kedd | Külföld

A Mol gázt és gázkondenzátumot talált Pakisztánban

A Mol-csoport ismét gázt és gázkondenzátumot talált Pakisztánban, ez tovább erősíti a társaság kutatás-termelési nemzetközi tevékenységét - közölte a Mol kedden az MTI-vel.

2020. Július 14. 12:02, kedd | Külföld

Bubópestises mókust találtak Colorado államban

Pozitív lett egy mókus bubópestistesztje az amerikai Colorado államban - írták a helyi lapok.

2020. Július 14. 10:18, kedd | Külföld

A világban már több mint 13 millióan megfertőződtek a koronavírussal

A világon 13 070 590 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 572 428, a gyógyultaké pedig 7 228 660 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem keddi adatai szerint.

2020. Július 14. 05:00, kedd | Külföld

Az FSZB ismertette a vádat a hazaárulással gyanúsított volt orosz újságíróval

Hivatalosan is ismertette a vádat az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) Ivan Szafronov volt újságíróval, a Roszkoszmosz űrkutatási vállalat sajtótanácsadójával hétfőn Moszkvában.