Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Október 28. 09:13, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Magyar és ausztriai sértetteket is megkárosított

Magyar és ausztriai sértetteket is megkárosított

Egy pápai céget, egy nemesapáti őstermelőt és egy ausztriai házaspárt károsított meg az eljárás adatai szerint 2013. októberében egy pakodi férfi.

A nyomozást a napokban vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves F. József 2013. október 28-án széna fuvarozására kérte fel az egyik pápai céget. A bálákat a cég határidőre leszállította a megadott osztrák címre, ám a megbízó a fuvardíjat nem fizette meg a kamionsofőrnek, bár az út során folyamatosan hitegette a kifizetést illetően. A nyomozás adatai alapján arra is fény derült, hogy az Ausztriában lerakott széna jóval kevesebb volt, mint amiben F. József megállapodott a vevőkkel, és aminek a vételárát kifizették számára. Továbbá megállapítást nyert, hogy a gyanúsított 2013. október 26. és november 2. között egy nemesapáti mezőgazdasági őstermelőt bízott meg azzal, hogy az otthonában levő körbálákból kisebb méretű kocka bálákat készítsen, ám a munkadíjnak csak a töredékét volt hajlandó kifizetni. A férfi a sértetteket több százezer forinttal károsította meg.A csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait az eljáró nyomozóhatóság a napokban küldte meg a Pápai Járási Ügyészségnek.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...