Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 13. 07:26, péntek | Belföld
Forrás: mti

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Kölnben

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Kölnben

Nagy volt az érdeklődés a kiváló minőségű magyar élelmiszerek iránt az idei Anugán, a világ vezető élelmiszer- és vendéglátóipari szakvásárán Kölnben - tájékoztatta az Agrármarketing Centrum (AMC) csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint több mint 70 cég képviselte Magyarországot a kiállításon, amelyek közül 34 az AMC támogatásával, közösségi megjelenéssel mutathatta be termékeit a látogatóknak.

A kétévente megrendezett szakvásáron 340 négyzetmétert töltöttek meg a magyar közösségi kiállítók húskészítményekkel, gabonából készült élelmiszerekkel és pékárukkal, vegyes és bioélelmiszerekkel, zöldség- és gyümölcstermékekkel, illetve alkoholos és egyéb italokkal.

Az AMC elsősorban az olyan kis és közepes vállalkozókat, családi vállalkozásokat, gazdákat támogatta a mostani megjelenéssel, akik önerejükből nem tudtak volna részt venni egy ilyen jelentőségű kiállításon - hangsúlyozta Daróczi László, az AMC ügyvezetője a közlemény szerint.

Az Anuga jelentőségét mutatja, hogy több mint 7400 kiállító vett részt az idei eseményen, amelyet 160 ezer látogató keresett fel - emelte ki az AMC.

Címkék: élelmiszer, anuga, magyar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során