Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Január 22. 16:50, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Szalóky Zsolt

Madárinfluenza: Védőkörzeti zárlat Pápa környékének egyes részein

Madárinfluenza: Védőkörzeti zárlat Pápa környékének egyes részein

Pápa környéki falvakban és a város külterületének egyes részein "Védőkörzeti zárlat Madárinfluenza miatt" feliratú táblákat helyeznek ki.

A védőkörzetbe tartozó baromfitartó gazdaságokra / háztáji udvarokra az alábbi intézkedéseket rendelem el: A településen / településrészen minden baromfiállományt, egyéb, fogságban tartott szárnyast a gazdaság/udvar kijelölt épületében zártan kell tartani. Amennyiben ez nem megoldható vagy az állatok jólétét veszélyeztetné, akkora területet kell lekeríteni és hálóval lefedni a kifutóból/legelőből, melynek alapterülete megegyezik az ólazott tartásnál az állatok számára szükséges alapterülettel, hogy a gazdaság más baromfiállományaival, más fogságban tartott madarakkal, továbbá a vadon élő madarakkal ne érintkezhessenek - áll a Veszprlém Megyei Kormányhivatal által kiadott határozatban.

A védőkörzeti zárlat Nagytevel, Adásztevel, Ugod, Homokbödöge, Bakonyjákó és Pápa egyes kül-, vagy belterületi részeire vonatkozik.

Címkék: madárinfluenza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.