Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Június 25. 15:04, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, Pápa-ma.hu

Lovass Tibor volt a Városbarát Egylet vendége

Lovass Tibor volt a Városbarát Egylet vendége

Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesülete életmű-díjával kitüntetett műsorvezető volt az \"Elsősorban Pápai\" - Városbarát Egylet pénteki összejövetelének vendége.

A pápai származású televíziós szakember Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő kérdéseire válaszolva pápai emlékeiről és munkájáról beszélt a megjelenteknek.
Lovass Tibor elmondta, mielőtt megérkezett a beszélgetésre, végigjárt néhány, számára nagyon fontos helyet, köztük a Vasas pályát, ahol középiskolás koráig aktívan sportolt, az Esterházy-kastély környékét, ahol ifjúsága jelentős részét töltötte, megnézte nagyanyja házát a Bakony-ér partján, mert ez volt az a környezet, amely a természet szeretetére tanította. Véleménye szerint a város nagyon szép, nagyon tiszta és nagyon élhetőnek tűnik, de talán kevésbé romantikus, mint gyermekkorában. Fantasztikus élmények kötik a Március 15. térhez is, ahol nagymamájának testvére és barátnője vezettek egy kalapos üzletet, melynek kasszája mellől gyermekként a téren áthaladó forgalmat – autókat, motorokat, kerékpárokat és gyalogosokat - számolgatta. Emlékeit felidézve úgy fogalmazott, szinte minden nap vele van a város, hiszen bármi történik az életében, mindig előjön egy kedves pápai arc, s mivel édesanyja még a városban él, heti, kétheti rendszerességgel hazajár.

A gyermekkor meghatározó személyiségeiről szólva Lovass Tibor hangsúlyozta, nagyon szerencsés, hiszen már az óvodában is kiváló pedagógusokkal találkozott, majd az általános és a középiskolában is fantasztikus tanár-egyéniségek tanították. Úgy gondolja, abban, hogy az országban számos egykori pápai diák áll komoly cégek, vállalkozások, vagy politikai csoportok élén, annak az egyik titka az Erkel Klub, ahová ő maga hetedik osztályos korában került és az érettségi után is visszajárt. Ez olyan meghatározó élményeket adott számára, melyek mai napig elkísérik.
A rendezvényen az érdeklődőknek is volt lehetőségük kérdezni a vendégtől. A program kötetlen beszélgetéssel és egy piros-kék szívvel díszített torta felszelésével ért véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.