Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Május 27. 14:03, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Lombard - A pápai önkormányzat megszünteti az együttműködést, jöhetnek a helyi fiatalok

Lombard - A pápai önkormányzat megszünteti az együttműködést, jöhetnek a helyi fiatalok

Áldozó Tamás annak kapcsán javasolja a szerződés felbontását, hogy a tegnapi napon másodfokon is elutasította az MLSZ az Új Lombard Kft. licenckérelmét, így nem indíthat csapatot sem az első, sem a másodosztályban.

Felbontják a szerződést a Lombarddal

A városvezető elmondta, a pápai önkormányzat és az Új Lombard Sport Kft. között kötött támogatási és együttműködési szerződésben szerepel, hogy a Lombard akkor teljesíti a szerződés feltételeit, ha a csapat az első, vagy a másodosztályban szerepel. - Július elsejétől erre az Új Lombard Kft.-nek nem lesz lehetősége, ezért indítványozni fogom, hogy ezt az együttműködési szerződést a képviselő-testület szüntesse meg - fogalmazott Áldozó Tamás.

Más alapokra kell helyezni a jövőt

Az elmúlt éveknek köszönhetően a pápai utánpótlás futball széles alapokon áll, ennek az értékein újra fogjuk tudni építeni a pápai focit - folytatta a polgármester.

Megye 3 is lehet belőle

Keresik annak a lehetőségét, hogy minél magasabb osztályban szerepeljen jövőre az újjáalakuló csapat. Elméletileg az Új Lombard Kft.-nek lehet Nb3-mas joga, az a kérdés, hogy a gazdasági társaság talpont tud-e maradni (a polgármester szerint erre nincs sok esély). Ha nem, akkor a legmagasabb osztály, ahová az MLSZ besorolhat egy új labdarúgócsapatot, az a megyei harmadosztály, vagy ha a megye 3 bajnoka nem vállalja a megye 2-es szereplést, akkor a megyei másodosztály.

Jöhetnek a pápai fiatalok

A polgármestertől megtudtuk, az új pápai csapatot egyesületként kívánják létrehozni, melynek az egyesület tagjai lesznek az irányítói. Nem gazdasági társaságban és nem tulajdonosban gondolkodnak. - Úgy gondoljuk, hogy tiszta alapon szervezve, a pápai értékekhez nyúlva példaértékű labdarúgó egyesületet lehet felépíteni, olyat, melyhez szívesen csatlakoznak majd támogatók és szurkolók is. Az az érv, hogy a pápai csapatban nincsenek pápai játékosok megszűnik, ezért ezentúl akit ez tartott vissza a Perutz Stadion látogatásától, ősztől várjuk a bajnoki mérkőzéseken - tette hozzá a polgármester.

Remélhetőleg megvalósul a stadionberuházás

A sajtó kérdésére Áldozó Tamás elmondta, nincs információja arról, hogy jelenlegi helyzet hatással lenne a 800 millió forintos stadionfelújításra. - A stadionfelújítás kormányhatározatban szerepel, melynek módosítását a kormány nem kezdeményezte, de természetesen mások fejével nem tudok gondolkodni, ezért ennek a lehetőségét nem tudom kizárni. Reményeink szerint a felújítás megvalósul, hiszen annak a felnőtt labdarúgókon kívül az utánpótlás játékosok is kedvezményezettjei lennének - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A polgármester köszönetet mond a játékosoknak

A Lombard 2004-2005-ös idényben szerepelt először Pápán. Azóta 329 meccset játszott, 110-szer győzött, 75-ször döntetlent játszott és 144 vereséget szenvedett, rúgott 393 gólt és kapott 485-öt. Szerzett összesen 405 pontot. - Azt gondolom, hogy ez a csapat rengeteg pápa szurkolót ajándékozott meg számos maradandó élménnyel. Szeretném megköszönni a csapat valamennyi játékosának a 2014-15 évi teljesítményét, hiszen nagyon rossz körülmények között kellett teljesíteniük, ami mindenképpen tiszteletre méltó, hónapok óta nem kaptak ugyanis fizetést munkájukért ezek a játékosok - mondta a polgármester, hozzátéve, egy vacsora keretében szeretne köszönetet mondani személyesen a Lombard Pápa csapattagjainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.