Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Március 17. 09:04, kedd | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

llegálisan rakta le a szemetet

llegálisan rakta le a szemetet

A Pápai Rk. körzeti megbízottai 2015. március 15-én délután elfogták azt a két férfit...

...akik a megalapozott gyanú szerint a közelmúltban nagy mennyiségű veszélyes hulladékot raktak le engedély nélkül a kemeneshőgyészi Szőlő hegyben.

A tehergépkocsival közlekedő 59 éves S. F.-t és utasát, a 38 éves V. B.-t2015. március 15-én 17 óra 35 perckor Pápa közelében igazoltattaFekete Ernő rendőr főtörzsőrmester és Baráth Balázs rendőr törzsőrmester körzeti megbízott. Az ellenőrzésre azért került sor, mert gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy S. F.már többször rakott le jelentős mennyiségű veszélyes hulladékot Kemeneshőgyész külterületén az elmúlt hetekben. A rendőrök átvizsgálták a teherautó rakterét, amelyben több köbméternyi hulladékot találtak. A szemét túlnyomó része műanyag alkatrész és gumiabroncs volt, amely veszélyes hulladéknak minősül. S. F.tagadta, hogy valaha is szemetet szállított volna az adott területre, a rakománnyal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az éghető anyagokat vidéki házának kazánjában akartaelégetni, míg a többi hulladékot másnap az egyik hulladékudvarban adta volna le. V. B.gyanúsítottként tett vallomásában elismerte, hogy először2015. március 2-án kérte meg munkaadója, S. F.arra, hogy a tulajdonát képező, pápai telephelyén levő szemét egy részét pakolja fel a kisteherautóra. Amikor végeztek, együtt Kemeneshőgyészbe mentek, ahol a Szőlő hegyben, az útszéli árokba leszórták a hulladékokat. Ezt több alkalommal megismételték, majd 2015. március 15-én 17 órakor a megrakott gépjárművel újra útnak indultak, azonban a körzeti megbízottak megállították őket. A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a teherautót és rakományát lefoglalta, a két szabadlábon védekező gyanúsított ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettelkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:57, kedd | Helyi

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

A VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyére - mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz - olimpiai bajnok sportolót is várnak.

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.