Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Lezárt akta: halálos gyalogoselütés Pápán

Lezárt akta: halálos gyalogoselütés Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai alapján egy 60 éves lajosmizsei lakos 2021. július 7-én délelőtt Pápán közlekedett az általa vezetett járműszerelvénnyel. Haladása során megállt egy kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt úgy, hogy a teherautó első kerekei érintették a zebra útburkolati jelét. Ez idő alatt egy kerékpárját toló idős asszony érkezett a zebrához, aki megkezdte az úttesten történő áthaladását a jármű előtt. Időközben azonban a sofőr is elindult, majd balra kanyarodása közben elütötte a szabályosan közlekedő gyalogost, aki a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 12:41, péntek | Helyi

Hamarosan elkészül az új várkerti parkoló

Összesen 339 parkolóhely jön létre a Fő tér közelében a mostani parkolóépítésnek köszönhetően, amely 125 autó számára teszi lehetővé a várakozást.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél