Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 15. 14:09, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztatták és házi őrizetbe helyezték a tinédzser budai fegyveres rablókat

Letartóztatták és házi őrizetbe helyezték a tinédzser budai fegyveres rablókat

Két fiatal letartóztatását és két másik bűnügyi felügyeletét rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság a fiatalkorú budai fegyveres rablók közül fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás miatt.

A Fővárosi Törvényszék szombaton közölte az MTI-vel, hogy a négy fiatal megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy novemberben és decemberben több alkalommal gázriasztófegyverrel, egyszer fegyvernek látszó tárggyal, illetve egyszer késsel is különböző felállásban, a szerepek megosztásával raboltak ki embereket budai köztereken.

A törvényszék tájékoztatása szerint az egyik letartóztatott fiatal volt a bűncselekmény kezdeményezője, ő biztosította az elkövetéshez használt eszközöket, a fegyvert, a gumikesztyűket és a maszkokat, még akkor is, amikor személyesen nem vett részt az elkövetésben.

A másik letartóztatott fiatallal szemben jelenleg más ügyben is rendőrségi eljárás van folyamatban. A két fiatalkorú letartóztatását egy hónapra javítóintézetben rendelték el.

A másik két fiatalnál a bíróság - büntetlen előéletükre, valamint a bűncselekmények elkövetésében betöltött szerepükre való tekintettel - elegendőnek találta a mozgásukat nyomon követő technikai eszközzel ellenőrzött, lakóhelyre korlátozott bűnügyi felügyelet elrendelését négy hónapra.

A végzés nem végleges.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint szerdán a XI. kerületben fogtak el egy 16 éves és egy 14 éves fiút, akik a Minerva utcában követtek egy férfit, majd egy gázriasztó fegyverrel megfenyegették, értékeit követelték és egy lövést is leadtak.

A nyomozók a csapat harmadik tagját - egy 15 éves fiút - zuglói otthonában, a negyedik fiút - egy 16 éves középiskolást -, egy újbudai lakásban fogták el, a csapat ötödik tagját, egy 14 éves fiút az iskolából állították elő.

A nyomozás során kiderült, hogy az öt fiú arcát maszkkal eltakarva nyolc alkalommal tizenegy ember sérelmére követett el rablást Újbudán és a Gellért-hegyen. A rablások során több mint 120 ezer forintot, egy mobiltelefont és egy hangfalat vettek el áldozataiktól.

A rendőrök a csapatból négy fiatalkorút vettek őrizetbe, az ötödik gyanúsított szabadlábon védekezik - közölte szombat este a rendőrség az MTI-vel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.