Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Szeptember 28. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztattak egy terrorszervezetek propagandatermékeit terjesztő férfit

Letartóztattak egy terrorszervezetek propagandatermékeit terjesztő férfit

Letartóztattak egy magyarországi születésű férfit, aki harcra buzdító, dzsihadista tartalmakat tett közzé német online felületen - közölte a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn a honlapján.

A bírósági közlemény szerint a férfit a német hatóságok és a Terrorelhárítási Központ (TEK) együttműködésének köszönhetően sikerült azonosítani és elfogni. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közösség elleni uszítás bűntette miatt indított eljárást.

Mint írták, egy németországi székhelyű online felületen különböző felhasználók az Iszlám Államhoz és az Al-Kaidához köthető propagandaterméket tettek közzé. A német hatóságok szerint a Magyarországon született férfi 2018-ban és 2019-ben összesen 18 file-t töltött fel a felületre. Radikális tartalmuk miatt ezeket a szolgáltató kiszűrte és eltávolította az oldalról.

Ennek ellenére a hatóság le tudta menteni az adatokat és azokat továbbította a TEK számára. Ezt követően az e-mail címek alapján felderítette a gyanúsított szolgáltatóját, illetve IP-címeit. Mindemellett a férfinak az egyik közösségi oldalon is fellelhető volt a profilja, amelyből a lakhelye is kiderült.

Az ügyészi indítvány szerint az ügyben terrorcselekmény előkészítésének gyanúja is felvetődhet, továbbá a férfi az ügyben érintett további személyek jogellenes befolyásolásával a bizonyítást megnehezítheti.

Közölték, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során