Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 17. 18:09, kedd | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti

Letartóztatták az olasz mozzarellakirályt

Letartóztatták az olasz mozzarellakirályt

Bűnszövetkezés vádjával az olasz rendőrség kedden letartóztatta az egyik legnagyobb dél-itáliai sajtgyártó vállalkozót, a mozzarellakirályként ismert Giuseppe Mandarát.

A hatóságok szerint Mandara a campaniai camorra bűnszervezetének tagja volt, a Casalesi klánhoz tartozott. Vállalkozását a szervezett bűnözés finanszírozta, és a mozzarellakereskedelem bevétele a camorra kasszáiba került.
Mandarát termékhamisítással is vádolják: az általa bivalytejből gyártott, védett eredetű, tipikus campaniai mozzarella sajt nem minden esetben felelt meg az élelmiszerbiztonsági követelményeknek.
A "Bufalo" (Bivaly) fedőnevű akcióban a hatóságok lefoglalták a campaniai Mondragonéban a Mandara cég központi üzemét százmillió eurónak megfelelő más vagyontárgyakkal együtt.
A Mandara gyár a legismertebb mozzarellaüzem Olaszországban, a legnagyobb Campaniában. Napi kétszáz mázsa mozzarellát szállít Olaszországon kívül külföldre, az Egyesült Államokba, Oroszországba, Japánba és Új-Zélandra is.
Olasz sajtóértesülések szerint az 1980-as években komoly anyagi nehézségekkel küzdő Giuseppe Mandara a camorrától kapott 700 millió lírával tudta újraindítani vállalkozását és megalapítani a mozzarellára épített birodalmát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.