Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2022. December 22. 15:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Letartóztatták a balhézó ukrán vendégmunkásokat

Letartóztatták a balhézó ukrán vendégmunkásokat

Az is kiderült, hogy mi volt a verekedés kiindulópontja.

Letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség annak az életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és más bűncselekményekkel is gyanúsított három fiatal ukrán állampolgárságú férfinak, köztük egy fiatalkorúnak, akik 2022. december 20-án, éjjel fél kettő körül asztal- és széklábakkal támadtak lakótársaikra egy pápai munkásszállón - írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a tizenhét, tizennyolc és tizenkilenc éves elkövetők ittasan dörömbölni kezdtek a szintén ukrán állampolgár sértett szobájának kulcsra zárt ajtaján, hogy az gépkocsival vigye el őket szeszes italt vásárolni, majd a vállukkal be is törték az ajtólapot. A gyanúsítottak ezután összetörték a szoba bútorzatát, a sértettet pedig többször megütötték és az ágyra lökték. A férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, de a bántalmazás intenzitása és módja miatt súlyosabb sérüléseket is elszenvedhetett volna.

A bántalmazás és a rongálás hangjaira három másik férfi jelent meg a sértett szobájánál, akikre az elkövetők az összetört bútorzatból származó asztal- és széklábakkal támadtak, és közösen, több alkalommal fejbeütötték őket. A három sértett az ütések következtében nyolc napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett. Az ügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt látta szükségesnek a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, mellyel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A bíróság végzése ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, így az nem végleges.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 15:14, szerda | Helyi

Az ország első királyi főügyészére emlékeztek Pápán

2024. Június 12. 14:31, szerda | Helyi

A 31 szavazókörből mindössze háromban győzött Áldozó Tamás

Tapolcafőn, Kéttornyúlakon, illetve a Szent István úti szavazókörben diadalmaskodott csupán a polgármester.

2024. Június 12. 09:41, szerda | Helyi

Pénteken ismét felpezsdül a belváros!

Minden adott ahhoz, hogy újra megteljen a Kossuth utca.

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.