Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2022. December 22. 15:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Letartóztatták a balhézó ukrán vendégmunkásokat

Letartóztatták a balhézó ukrán vendégmunkásokat

Az is kiderült, hogy mi volt a verekedés kiindulópontja.

Letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség annak az életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és más bűncselekményekkel is gyanúsított három fiatal ukrán állampolgárságú férfinak, köztük egy fiatalkorúnak, akik 2022. december 20-án, éjjel fél kettő körül asztal- és széklábakkal támadtak lakótársaikra egy pápai munkásszállón - írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a tizenhét, tizennyolc és tizenkilenc éves elkövetők ittasan dörömbölni kezdtek a szintén ukrán állampolgár sértett szobájának kulcsra zárt ajtaján, hogy az gépkocsival vigye el őket szeszes italt vásárolni, majd a vállukkal be is törték az ajtólapot. A gyanúsítottak ezután összetörték a szoba bútorzatát, a sértettet pedig többször megütötték és az ágyra lökték. A férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, de a bántalmazás intenzitása és módja miatt súlyosabb sérüléseket is elszenvedhetett volna.

A bántalmazás és a rongálás hangjaira három másik férfi jelent meg a sértett szobájánál, akikre az elkövetők az összetört bútorzatból származó asztal- és széklábakkal támadtak, és közösen, több alkalommal fejbeütötték őket. A három sértett az ütések következtében nyolc napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett. Az ügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt látta szükségesnek a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, mellyel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A bíróság végzése ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, így az nem végleges.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 13:15, péntek | Helyi

Hajánál fogva rángatta be az autóba a nőt, majd hosszasan bántalmazta

A pápai rendőrök őrizetbe vették az agresszív férfit.

2023. Szeptember 29. 09:57, péntek | Helyi

Több ingatlanjától is megszabadulna az önkormányzat

Vannak értékesebb és kevésbé értékes vagyontárgyak is az eladásra kínált ingatlanok között.

2023. Szeptember 29. 09:08, péntek | Helyi

Nem fizette be a pénzbírságot, elfogatóparancsot adtak ki ellene

A pápai rendőrök előállították a 45 éves férfit.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Helyi

Annyira berúgott a zalai vasutas, hogy leállt miatta a vonatközlekedés

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsonykor annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.