Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. December 22. 15:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Letartóztatták a balhézó ukrán vendégmunkásokat

Letartóztatták a balhézó ukrán vendégmunkásokat

Az is kiderült, hogy mi volt a verekedés kiindulópontja.

Letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség annak az életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és más bűncselekményekkel is gyanúsított három fiatal ukrán állampolgárságú férfinak, köztük egy fiatalkorúnak, akik 2022. december 20-án, éjjel fél kettő körül asztal- és széklábakkal támadtak lakótársaikra egy pápai munkásszállón - írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a tizenhét, tizennyolc és tizenkilenc éves elkövetők ittasan dörömbölni kezdtek a szintén ukrán állampolgár sértett szobájának kulcsra zárt ajtaján, hogy az gépkocsival vigye el őket szeszes italt vásárolni, majd a vállukkal be is törték az ajtólapot. A gyanúsítottak ezután összetörték a szoba bútorzatát, a sértettet pedig többször megütötték és az ágyra lökték. A férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, de a bántalmazás intenzitása és módja miatt súlyosabb sérüléseket is elszenvedhetett volna.

A bántalmazás és a rongálás hangjaira három másik férfi jelent meg a sértett szobájánál, akikre az elkövetők az összetört bútorzatból származó asztal- és széklábakkal támadtak, és közösen, több alkalommal fejbeütötték őket. A három sértett az ütések következtében nyolc napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett. Az ügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt látta szükségesnek a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, mellyel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A bíróság végzése ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, így az nem végleges.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.