Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 17. 09:26, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Letartóztatásban három embercsempészéssel gyanúsított külföldi férfi

Letartóztatásban három embercsempészéssel gyanúsított külföldi férfi

Több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség egy szír és két palesztin állampolgárságú férfinak, akik 2021. november 12-én illegális határátlépőket akartak Magyarországról Ausztriába szállítani.

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves Ausztriában élő elkövetők két osztrák rendszámú furgonnal érkeztek Magyarországra, s míg a palesztin állampolgárságú gyanúsítottak úgynevezett előfutóként segítették társukat, hogy az az esetleges rendőri igazoltatást elkerülje, addig a szír állampolgárságú gyanúsított tizenkét, Magyarország területére illegálisan bejutó és itt engedély nélkül tartózkodó migránst vett fel a kisteherautójába, hogy a jogszabályi rendelkezések megkerülésével Ausztriába szállítsa őket.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai azonban november 12-én reggel 9 órakor előbb az előfutó autóval közlekedő elkövetőket, majd mintegy háromnegyed órával később Pápateszéren a migránsokat szállító gyanúsítottat is megállították és igazoltatták.

Az ügyészség a szökés és a hatóság előli elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta az Ausztriában menekültstátusszal rendelkező elkövetők letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés a védelmi fellebbezésekre tekintettel egyik gyanúsított esetében sem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.