Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 17. 11:55, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Vp. Megyei Ügyészség

Letartóztatásban a Pápa közelében elfogott embercsempész

Letartóztatásban a Pápa közelében elfogott embercsempész

A Pápai Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a 40 éves román állampolgárságú férfinak, aki hat, Szerbia felől Magyarország területére engedély nélkül belépő, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező személyt akart jogellenesen Ausztriába szállítani.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2020. július 15-én a hajnali órákban vette fel gépkocsijába a magukat szírnek valló férfiakat, hogy őket a magyar-osztrák határon a jogszabályi rendelkezéseket megszegve átvigye. A hat migránsból négyen a személyautó hátsó ülésén, míg ketten a csomagtartóban utaztak, amikor a rendőrök Pápa-Tapolcafő közelében megállítottak őket.

A nyomozó hatóság az embercsempészés bűntettének súlyosabban minősülő, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő esete miatt vonta felelősségre a férfit, minthogy a megalapozott gyanú szerint az államhatár jogellenes átlépéséhez több személynek nyújtott segítséget.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. Megállapította, hogy az elkövető eljárási cselekményeknél történő jelenlétének biztosítása, továbbá a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt. A végzést a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.