Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Van mit tanulni a reformátusoktól

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

Egy rendezvény megszervezése egyáltalán nem könnyű feladat, pláne, ha több ezer embert szeretnél vendégül látni. Ha egy program jól szervezett, azt onnan lehet észrevenni, hogy a részvevőnek semmivel nem kell foglalkoznia, minden kéznél van, tudja, merre kell menni az adott helyszínre, tud inni-enni, ha megszomjazik, megéhezik, el tud menni WC-re, nem kell hosszan sorban állnia, le tud ülni, ha elfárad stb. stb.

A szervezőnek mindenre gondolnia kell, ami nem kis feladat, főleg akkor, ha párhuzamosan több helyszínen zajlanak a programok, érkeznek ismert előadók is, akiknek szintén figyelembe kell venni az igényeit, elvárásait, kényelmét.

Nem véletlenül külön szakma ma már a rendezvényszervezés. A tegnap véget ért pápai REND Fesztivált azonban nem neves szakemberek szervezték meg, hanem református egyházi vezetők, gyülekezeti tagok, önkéntesek. Persze igénybevették profik segítségét, ami például a színpadtechnikát, a rendezvénybiztosítást, vagy a cateringet illeti, a programok összeállítását, lebonyolítását viszont ők teljesítették. De mégis hogyan sikerült nekik összehozni egy olyan méretű, kínálatú és színvonalú programot, amilyen Pápán kuriózumszámba megy?

A válasz a közösség erejében keresendő. Rengeteg önkéntes dolgozott éjt nappallá téve, hogy minden vendég jól érezze magát és minden a helyén legyen, mindezt ingyen és bérmentve. Szolgálatból. Magukénak érezték a rendezvényt, örömmel tettek a közös ügyért és talán elhihetjük nekik azt is, hogy felülről kaptak mindehhez támogatást. Mi, pápaiak csak köszönetet mondhatunk nekik, hogy megszervezték ezt a rendezvényt és ezzel is gazdagították városunkat.

Címkék: program, református, rend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:06, vasárnap | Helyi

Perutz-győzelem a nyitányon!

A pápai csapat a Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában 3-2 arányban legyőzte Balatonalmádi csapatát.

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.