Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Van mit tanulni a reformátusoktól

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

Egy rendezvény megszervezése egyáltalán nem könnyű feladat, pláne, ha több ezer embert szeretnél vendégül látni. Ha egy program jól szervezett, azt onnan lehet észrevenni, hogy a részvevőnek semmivel nem kell foglalkoznia, minden kéznél van, tudja, merre kell menni az adott helyszínre, tud inni-enni, ha megszomjazik, megéhezik, el tud menni WC-re, nem kell hosszan sorban állnia, le tud ülni, ha elfárad stb. stb.

A szervezőnek mindenre gondolnia kell, ami nem kis feladat, főleg akkor, ha párhuzamosan több helyszínen zajlanak a programok, érkeznek ismert előadók is, akiknek szintén figyelembe kell venni az igényeit, elvárásait, kényelmét.

Nem véletlenül külön szakma ma már a rendezvényszervezés. A tegnap véget ért pápai REND Fesztivált azonban nem neves szakemberek szervezték meg, hanem református egyházi vezetők, gyülekezeti tagok, önkéntesek. Persze igénybevették profik segítségét, ami például a színpadtechnikát, a rendezvénybiztosítást, vagy a cateringet illeti, a programok összeállítását, lebonyolítását viszont ők teljesítették. De mégis hogyan sikerült nekik összehozni egy olyan méretű, kínálatú és színvonalú programot, amilyen Pápán kuriózumszámba megy?

A válasz a közösség erejében keresendő. Rengeteg önkéntes dolgozott éjt nappallá téve, hogy minden vendég jól érezze magát és minden a helyén legyen, mindezt ingyen és bérmentve. Szolgálatból. Magukénak érezték a rendezvényt, örömmel tettek a közös ügyért és talán elhihetjük nekik azt is, hogy felülről kaptak mindehhez támogatást. Mi, pápaiak csak köszönetet mondhatunk nekik, hogy megszervezték ezt a rendezvényt és ezzel is gazdagították városunkat.

Címkék: program, református, rend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 15:14, szerda | Helyi

Az ország első királyi főügyészére emlékeztek Pápán

2024. Június 12. 14:31, szerda | Helyi

A 31 szavazókörből mindössze háromban győzött Áldozó Tamás

Tapolcafőn, Kéttornyúlakon, illetve a Szent István úti szavazókörben diadalmaskodott csupán a polgármester.

2024. Június 12. 09:41, szerda | Helyi

Pénteken ismét felpezsdül a belváros!

Minden adott ahhoz, hogy újra megteljen a Kossuth utca.

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.