Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Május 04. 14:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lemondott Mészáros Csaba a képviselő-testületi ülést követően

Lemondott Mészáros Csaba a képviselő-testületi ülést követően

A városüzemeltetési feladatokat ellátó Városfejlesztő Kft. ügyvezetője és az általa vezetett cég számos kritikát kapott a városatyáktól, és annak beszámolóját nem fogadta a testület.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, ilyenre még nem volt példa a városban. A történtekkel kapcsolatban dr. Áldozó Tamás polgármestert kérdeztük.

A Városgondnokság átszervezéséről

Körülbelül egy évvel ezelőtt történt meg a Városgondnokság feladatainak a Városfejlesztő Kft.-hez való rendelése. A cél az volt, hogy egy vállalkozási szemléletű gazdálkodás működjön a városüzemeltetésben. Bár Bakó István munkájával elégedett volt a városvezetés, de a Városgondnokság működése terén számos hiányosság volt tapasztalható, aminél "a pápaiak jóval többet érdemelnének" - mondta el kérdésünkre a polgármester, hozzátéve, Bakó István az új struktúrában nem kívánt részt venni, ezért békével, de elköszöntek egymástól.

Mi történt az elmúlt egy évben, ami miatt nem fogadták el a cég beszámolóját?

- A képviselők nem összehangoltan szavaztak, voltak, akik elfogadták, voltak, akik nem. A magam részéről csak ismételni tudom magam: a pápaiak ennél jóval többet érdemelnek. Amikor egy új vezetővel elkezdek dolgozni, akkor hosszú türelmi időt adok mindenkinek. A korábban tapasztalt munkamorál sajnos nem változott az elmúlt időszakban, ez így nem mehet tovább. Nem hagyom ott a levágott füvet a járdán, nem hagyom félbe a munkát, ha kifordul egy kő a helyéből a Fő téren, akkor nem nézegetem hetekig, hanem megcsinálom. Hosszan lehetne sorolni ezeket a példákat. Sok esetben apróságokról van szó, amikben változást vártam, de egyelőre hiába - fogalmazott Áldozó Tamás, aki hozzátette, természetesen többször jelezték a cég vezetőjének az aggályaikat, ám ezeknek nem lett eredménye.

Ez lehetett az utolsó csepp a pohárban

A városvezető kifejezetten tűrhetetlennek nevezte, hogy a városüzemeltetés gyakorlatilag elérhetetlenné tette magát. - Nincs egy ügyfélszolgálat, egy telefonszám, ahol a lakosság bejelenthetné a panaszait. E-mailt lehet írni, de arra tapasztalataim szerint nem érkezik válasz - hangsúlyozta a polgármester.

- Pletykák szerint Mészáros Csaba az ülést követően beadta a lemondását. Ez igaz?

- Igen, felmondott, engem arról tájékoztatott, hogy lemond az ügyvezetői tisztségről.

- Elfogadták?

- Különösebben nem elfogadás kérdése ez. Ilyenkor megvannak a felmondás szabályai, utód híján még 60 napig ő felel az ügyvezetői feladatokért. Vezető nélkül nem fog maradni a városüzemeltetés. Meg fogjuk hirdetni a pozíciót. Olyan embert keresünk, aki határozott, képes megtörni azokat a szervezeti kultúrában jelen lévő akadályokat, amik mindig legyőzték azt, aki kívülről újító szándékkal érkezett a szervezetbe, aki képes megtörni a "mi ezt így szoktuk csinálni és kész" gondolkodást. Képes hatni a munkatársakra, keresztül vinni azokat a változásokat, amelyek szükségesek a hatékonyabb városüzemeltetéshez. Ehhez minden segítséget megadunk. Ha gépek beszerzésére van szükség, akkor - ahogy eddig is - ezután is számíthatnak a városvezetésre. A rendelkezésünkre álló erőforrásokat használjuk fel jóval hatékonyabban, igényesebben - mondta el a polgármester.

Megkerestük Mészáros Csabát is, ám nem kívánt nyilatkozni.

Fotó: Pápai Médiacentrum - Youtube

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.