Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Május 24. 13:31, szerda | PR
Forrás: (x)

Lehet, hogy tudtán kívül károsítja a fogak így

Lehet, hogy tudtán kívül károsítja a fogak így

Gyönyörű és ragyogóan fehér fogak, mint egy hollywoodi filmben, ki ne szeretne ilyeneket?

De ennek alapfeltétele elsősorban az egészséges fogak, az ehhez vezető út pedig az alapos ápolás. Bár sokan ismerik a helyes fogápolás alapelveit, azt nem tudják, hogy a különböző napi szokások ártanak a fogaknak. Ön is ezeket követi el?

Ön akaratlanul összeszorítja a fogait?

A fogak összeszorítása az érzelmek egyik megnyilvánulása, de ha akaratlanul vagy csak megszokásból csinálod, a fogaid szenvednek. A nyomás fokozatosan károsítja a fogzománcot, ami viszont fokozott fogszuvasodáshoz vezet. A megoldás az, ha megszabadulunk a szokástól, és megszüntetjük a kiváltó okot, ami általában a túlzott stressz és szorongás érzése.

A fogcsikorgatás alvás közben

Hasonló eset az alvás közbeni fogcsikorgatás, az úgynevezett bruxizmus. Sokan nem is veszik észre, hogy ilyen problémájuk van, amíg meg nem vizsgáltatják a fogaikat szakemberrel. A fogzománc állapota alapján egyértelműen megállapítható, hogy Ön csikorgatja-e a fogait álmában. A rosszabb esetekben valóban jelentős csikorgás tapasztalható egyes fogaknál. A megoldás speciális fogsín, amelyet lefekvés előtt fel kell tenni. Egyszerűen olyan ez, mint egy munkavédelmi cipő a fogaira.

Feláldozza a zománcot a fehér fogakért

A fehér fogak iránti vágy nagyon erős lehet, akár a fogak károsodásáig is elmehet. A különböző házi fehérítő receptek károsíthatják a fogzománcot, és több gondot okozhatnak, mint örömet. Sőt, előfordulhat, hogy a fehérítő hatás egyáltalán nem is érvényesül. Ha fehér fogakat szeretnél, ne próbálj ki mindent, amit csak lehet, hanem gondosan gondold át, milyen fehérítő fogkrémek vagy egyéb termékeket használsz, és érdeklődj a klinikai tesztek eredményeiről.

Helytelen étkezés

Fogaid állapota bizonyos mértékig tükrözi étkezési szokásaidat. A ropogós zöldségek és a kalciumban gazdag, kiegyensúlyozott étrend jót tesz a fogaidnak. Ezzel szemben a magas cukortartalmú ételek, a különféle édességek (például a ragacsos cukorkák) és a savakat tartalmazó édesített italok, amelyek még a fogzománcot is puhítják, nem megfelelőek.

A fogápolás elhanyagolása

Időhiányban van, és egyszerűen kihagyja a fogmosást? Vagy teljesen kihagyja a reggeli fogmosást, és csak szájvízzel helyettesíti azt? Akárhogy is, hibát követ el. A fogkefét, a fogkrémet és a jó fogmosási technikát nem lehet helyettesíteni. Ne feledje, hogy a szájvíz csak kiegészítő, és nem szabad túlzásba vinni. Röviden, ez hasonló ahhoz, mintha mosószer nélkül tennénk be a mosógépbe a szennyest, és helyette csak mosóparfümök használnánk. Ugyanebben a lélegzetvételben hozzá kell tenni, hogy a rendszeres fogápolásnak legalább évente egyszer magában kell foglalnia a foghigiéniát.

Fotó: elements.envato.com

Címkék: fog, fogápolás, fogkrém

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.