Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 29. 12:00, szerda | PR
Forrás: (x)

Lehet-e olcsó az egészséges táplálkozás?

Lehet-e olcsó az egészséges táplálkozás?

Sokan azt gondolják, hogy az egészséges táplálkozás drága, nem mindenki engedheti meg magának, ezért nehéz jól étkezni, ha szűk költségvetéssel rendelkezünk.

Ennek ellenére rengetegféle módon lehet pénzt megtakarítani, és a spórolás egyáltalán nem zárja ki azt, hogy egészségesen étkezzünk.

Megtakarítás előre tervezéssel

Ha pénzt szeretnénk megtakarítani az étkezésen, valamint a bevásárláson, a tervezés kulcsfontosságú. Érdemes egy napot rászánni a hétből, amikor megtervezzük a következő étkezésünket, összeállítjuk a heti menüt, valamint az ételekhez szükséges bevásárlólistát is elkészítjük. Vásárlás előtt érdemes átnézni a hűtőszekrény és a kamra tartalmát, mi az, ami még van otthon, hogy feleslegesen ne költsünk pénzt olyan termékre, amely még amúgy is megtalálható a háztartásban.

Az étkezéseink megtervezéséhez hasznos lehet igénybe venni az ismert élelmiszer áruházak az online formában elérhető akciós újságait. A bevásárló lista összeállításában segítségünkre lehet Aldi akciós újság, a Spar akciós újság vagy a Metro akciós újság is. A Spar üzletek, Aldi áruházak, valamint a Metro áruházak akciós kínálatában kedvezményes áron találunk rengeteg minőségi élelmiszert, köztük friss húsokat és halakat, tejtermékeket, friss zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek mind elengedhetetlenek az egészséges táplálkozáshoz.

Központban a szezonalitás

Ha az egészséges táplálkozásról van szó, a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása kiemelt fontosságú. Bármilyen ételt készítünk, annak tápértéke többszörösen megsokszorozható friss zöldségek hozzáadásával. Ha korlátozott költségvetéssel rendelkezünk, de mellette szeretnénk egészségesen táplálkozni, az elsődleges szempont, hogy a bevásárlásnál mindig a szezonális termékeket keressük. A Spar akciós újság lapjain, a Metro akciós újságban vagy az Aldi akciós újság lapozható, online formában elérhető prospektusban az év minden szakaszában megtaláljuk azokat a friss, szezonális, hazai termelőktől származó zöldségeket és gyümölcsöket, amelyeknek rendszeres fogyasztásával máris tehetünk egy lépést a hosszantartó egészség felé.

Zöldség és gyümölcs az év minden szakaszában

A Metro áruházak, Aldi üzletek rendszeres akcióinak vagy a Spar akcióknak köszönhetően ezeket a termékeket kedvezményes áron szerezhetjük be. Amennyiben zöldségről van szó, az Aldi akciós újságokban, Spar akciós újságokban vagy a Metro akciós újságokban minden héten találunk friss cukkinit, paradicsomot, hazai paprikát, spárgát, padlizsánt, brokkolit vagy akár friss salátákat. Ezek a termékek kedvezményes áron vásárolhatóak meg szezonjuk idején, azaz a késő tavasztól kora őszig tartó időszakban. Ha téli, illetve késő őszi hónapokban is szeretnénk biztosítani szervezetünk számára a megfelelő vitaminokat, tápanyagokat és ásványi anyagokat, a zöldségek közül válasszuk a gyökérzöldségeket: a sárgarépát, zellert, fehérrépát vagy a népszerű édesburgonyát. A gyümölcsök terén a téli hónapokban érdemes az almánál, valamint a déli gyümölcsöknél maradni, a nyári szezon idején pedig a lehető legtöbbféle gyümölcsöt fogyasztani, amelyek a Spar online megtekinthető akciós újságban, a Metro akciós újságokban vagy az Aldi akciós újságokban mind rendszeresen megtalálhatóak ebben az időszakban.

Amennyiben egy kis nyarat szeretnénk a télbe varázsolni, szintén érdemes követni az Aldi akciókat, Spar akciókat vagy a Metro áruházak aktuális akcióit, hiszen a friss zöldségek és gyümölcsök mellett az ismert áruházak kínálatában megtalálható fagyasztott termékek is hasonlóan magas tápértékkel rendelkeznek. Az Aldi akciós újság lapozható online változatában, a Spar akciós újságban vagy a Metro akciós újságban rendszeresen találunk kiváló minőségű és finom fagyasztott gyümölcsöket: áfonyát, málnát, epret, illetve fagyasztott zöldségeket is, amelyek gyakran a friss zöldségekhez viszonyítva jóval alacsonyabb áron szerezhetőek be.

Ragaszkodjunk a bevásárlólistánkhoz

Ha már belefektettük az időt és energiát a bevásárlólista összeállításához, mindenképpen igyekezzünk ragaszkodni hozzá. Az üzletek hatalmas kínálatát látva könnyen elcsábulhatunk, és végül olyan termékek köthetnek ki a kosarunkban, amelyekre egyáltalán nincs is szükségünk, sőt az egészséges táplálkozást sem támogatják semmilyen formában.

Megkönnyíthetjük a dolgunkat azzal, hogy igénybe vesszük az ismert nagyáruházak online szolgáltatásait. A bevásárlást elintézhetjük kényelmesen, otthonról, így sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy olyan termékek kötnek ki a kosarunkban, amelyekre nincs valójában szükségünk. Igénybe vehetjük a Spar online bevásárlás szolgáltatását, amely a Spar házhozszállítási szolgáltatásával párosul. Így be sem kell tennünk a lábunkat az üzletbe, és garantáltan nem csábulunk el az első utunkba kerülő édesség vagy nyalánkság láttán.

Egzotikus szuperélelmiszerek hazai alternatívái

A szuperélelmiszerek az utóbbi évtized legnagyobb divattrendjei közé tartoznak a táplálkozás terén. Szuperélelmiszer alatt azon táplálékainkat értjük, amelyek valamely tápanyagból az átlaghoz képest kiemelkedő mennyiséget tartalmaznak. A legismertebb és legfelkapottabb szuperélelmiszerek közé tartozik a goji- vagy az acaibogyó, a chia mag és quinoa, amelyek néhány éve kerültek a hazai boltok polcaira. Ezek az élelmiszerek a hazai üzletekben és áruházakban általában elég borsos áron kaphatóak, sőt a környezetet is jelentős mértékben szennyezik a hosszú szállítás miatt. Jó hír, hogy egyáltalán nincs szükségünk egzotikus alapanyagokra, ha szeretnénk egészségesen táplálkozni.

Számos hazai alapanyag létezik, amelyek ugyanolyan táplálóak. Ezek az termékek gyakran frissebbek, szinte minden esetben olcsóbbak és kevésbé szennyezik a környezetet, mint a divatos szuperélelmiszerek. A chia mag helyett választhatjuk a lenmagot, a goji bogyó helyett pedig a homoktövist vagy a feketeribizlit, a quinoa helyett a zabpelyhet vagy a kölest. Ezek a viszonylag olcsó termékek gyakorlatilag az összes áruház kínálatában megtalálhatóak, sőt gyakran szerepelnek az üzletek akciós kínálatában is, köztük a Spar akciós újságban, a Metro akciós újságban vagy az Aldi akciós újságban. Rengeteg olyan élelmiszer áll rendelkezésre, amelyek olcsók és egészségesek is, és bárki számára elérhetőek a hazai boltok kínálatából. Egy kis idő- és energiabefektetéssel minőségi és pénztárcabarát ételeket készíthetünk, amelyeket a testünk is meghálál. Így nincs semmi akadálya annak, hogy egészségesen étkezzünk szűk költségvetés mellett is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.