Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 16. 07:08, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Legyen óvatos, ha tűzifát vásárol

Legyen óvatos, ha tűzifát vásárol

A rendőrség óvatosságra int a téli tüzelő megrendelése és vásárlása kapcsán.

Hamarosan itt a fűtési szezon, ám sokan még csak most igyekeznek beszerezni a téli tüzelőt. A rendőrség minden évben találkozik olyan bűnelkövetőkkel, akik különböző módszerekkel igyekeznek megkárosítani a gyanútlan vásárolókat. Kérjük, fogadja meg tanácsainkat, hogy Önt ne érje kár a tűzifa vásárlásakor!

 Az interneten és a reklámújságokban, valamint az utcán lassan haladó teherautókról gyakran a piaci árnál jóval kedvezőbb értékben árulják a tűzifát, és még ingyenes kiszállítást is ígérnek. Ilyen ajánlatok esetében mindig legyen gyanakvó! Előfordulhat, hogy a fa illegális kivágásból származik, vagy alacsony fűtőértékű, esetleg a kifizetett mennyiségnél jóval kevesebbet szállítanak le, vagy meg sem érkezik a megrendelt áru.

  • Ha teheti, csak olyan tűzifa kereskedőtől vásároljon, akiben megbízik, vagy akit ismerősei megbízhatónak tartanak.
  • A tűzifa kereskedésekben lehetősége van megtekinteni a tüzelőt, így elkerülhető, hogy olyan fát szállítsanak házhoz, ami nem felel meg az igényeinek.
  • Soha ne fizesse ki előre a vételárat és ne adjon előleget sem!
  • Megrendeléskor előre egyeztesse a kiszállítás időpontját és lehetőleg kérje olyan családtag vagy szomszéd segítségét a lerakodáshoz, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában! Csak akkor fizesse ki a fát, ha megnézte, hogy olyan minőségű-e, amilyet szeretett volna!
  • A megvásárolt tűzifa mennyiségét nehéz ellenőrizni, ezért a vásárláskor és a házhoz szállításkor kérjen igazolást a hiteles mérésről!
  • A kiszállításkor idegeneket ne engedjen be a házába, és mielőtt megérkezik a szállítmány, készítse elő a megbeszélt vételárat, ne pedig a szállító szeme láttára vegye elő az összes megtakarított pénzéből a fizetendő összeget.
  • Ha bűncselekmény áldozatává vált, a lehető legrövidebb időn belül értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Biztonságos vásárlást kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.