Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Augusztus 29. 09:25, kedd | Bulvár
Forrás: autonavigator.hu

Legendás Ferrari került elő 40 év után egy japán garázsból

Legendás Ferrari került elő 40 év után egy japán garázsból

Több évtizedes koszréteg fedte be a közel 40 pajtában töltött év alatt ezt a Ferrarit. Nem csupán egy Daytona, az egyetlen, ami ilyen karosszériával utcára kerülhetett, most vagyonokat ér.

Egy Ferrari már a '70-es évek elején is klasszikusnak számított, az akkori új modellekről már sokan sejtették, hogy később dollár milliókat érhet - írja az autónavigátor. El is rakták sokan, amik sorra kerülnek elő. Vajon most is van, aki berakja egy garázsba a zsír új LaFerrarit, hogy aztán 40 év múlva az unokáknak jó befektetés lehessen? Egész biztosan, de nézzük, mi került elő most egy japán kisváros egyik omladozó épületéből. A pajtalelet nem más, mint egy 1969-es Ferrari 365 GTB/4 Daytona, és az már az első fotókon feltűnik, hogy hiányzik róla valami, méghozzá a rozsda.

Az az autó, amit 40 év után húznak elő egy nem zárt helységből, leginkább sehogy nem néz ki, nem hogy közel tökéletes. Ez a Daytona viszont alumínium karosszériát kapott 1969-ben, négy társával együtt. Az 5-ből viszont csak ez az egyetlen kaphatott rendszámot, a többi versenyautóként élte le az életét. Nem is akárki vehette meg, Enzo Ferrari közeli barátja, Luciano Conti fizette ki a vélhetően már akkor is óriási felárat viselő Daytonát. 1971-ben került második gazdájához, aki japánba szállította, ott még háromszor cserélt tulajt, az utolsó, Makoto Takai tette el az utókor számára, bár a karosszérián kívül minden mást megviselt, hogy nem volt elzárva a brutálisan ritka sportkocsi. Például a modellnél szintén nem jellemző plexi lámpaburákat, valamint a gumi alkatrészeket. A 12653-as alvázszámú, 32-es Scaglietti karosszériaszámú Daytona ráadásul elektromos ablakokat is kapott. Az RM Shoteby aukciósház árverezi majd el szeptemberben, és több mint félmilliárd forintos összeget várnak érte.

Címkék: ferrari

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.