Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2019. November 22. 08:11, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több mint 40 ezer fát ültetnének el Pápa határában

Több mint 40 ezer fát ültetnének el Pápa határában

Az Öreghegy előterében található több hektáros terület lehet az egyik lehetséges helyszíne egy új erdő kialakításának.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a Pápa Városi Televíziónak elmondta, mai ülésén tárgyalja a testület azt a szándéknyilatkozatot, mely egy többhektáros erdő telepítéséről szól a város határában. A telepítéshez a Vidékfejlesztési Program pályázatán juthat forráshoz az önkormányzat.

- Már zajlik azoknak a területeknek az azonosítása, melyek alkalmasak lehetnek erdőtelepítésre. A város több hektárnyi ilyen területtel rendelkezik, ezek egyike az Öreghegy előterében húzódó terület, mely az övezeti átsorolás után alkalmas lehet erdőtelepítésre - mondta el a városvezető.

Az önkormányzat a Bakonyerdő Zrt. szakembereivel együttműködve szeretné elvégezni a telepítést, kezdve a talaj vizsgálatától a fafajok kiválasztásán át az ültetésig, majd a gondozásig.- Értékes fákat szeretnénk telepíteni, ebbe a körbe ezen a területen a szakemberek véleménye szerint a mezei juhar, mezei szil, szürke nyár, fehér nyár, cser, csertölgy tartozhat. A fafajától függően 1 hektárra 8-10 ezer egyedet lehet telepíteni, ami azt jelenti, hogy egy öthektáros terület esetében is 40-50 ezer fáról beszélünk. Mi 5-10 hektár körüli erdőtelepítésben gondolkodunk - hangsúlyozta a polgármester hozzátéve, a 12 éves gondozási időszakot követően az önkormányzat hosszútávú célja, hogy parkerdőt alakítson ki a területen.

Fotó: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 11:16, csütörtök | Helyi

Újra működik a szökőkút a Fő téren

Az utolsó simításokat végzik a márciusban megrongálódott szökőkút javítási munkálatai során.

2020. Július 09. 11:06, csütörtök | Helyi

Új zöldfelület készül a kastély előtt

Egy hangulatos kis teraszt is épített a Városgondnokság a megújuló területre.

2020. Július 08. 18:49, szerda | Helyi

Lezárt nyomozás: szájába gyűrte a pénzt a férfi mikor meglátta a rendőröket

A pápai rendőrök befejezték a nyomozást annak a 46 éves férfinak az ügyében, aki egy elvesztett bankkártyáról vett fel pénzt.

2020. Július 08. 17:58, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy kisteherautó Pápateszéren

Kerítésnek ütközött egy kisteherautó a 832-es út pápateszéri szakaszán, a balesethez Pápáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók.