Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2019. November 22. 08:11, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több mint 40 ezer fát ültetnének el Pápa határában

Több mint 40 ezer fát ültetnének el Pápa határában

Az Öreghegy előterében található több hektáros terület lehet az egyik lehetséges helyszíne egy új erdő kialakításának.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a Pápa Városi Televíziónak elmondta, mai ülésén tárgyalja a testület azt a szándéknyilatkozatot, mely egy többhektáros erdő telepítéséről szól a város határában. A telepítéshez a Vidékfejlesztési Program pályázatán juthat forráshoz az önkormányzat.

- Már zajlik azoknak a területeknek az azonosítása, melyek alkalmasak lehetnek erdőtelepítésre. A város több hektárnyi ilyen területtel rendelkezik, ezek egyike az Öreghegy előterében húzódó terület, mely az övezeti átsorolás után alkalmas lehet erdőtelepítésre - mondta el a városvezető.

Az önkormányzat a Bakonyerdő Zrt. szakembereivel együttműködve szeretné elvégezni a telepítést, kezdve a talaj vizsgálatától a fafajok kiválasztásán át az ültetésig, majd a gondozásig.- Értékes fákat szeretnénk telepíteni, ebbe a körbe ezen a területen a szakemberek véleménye szerint a mezei juhar, mezei szil, szürke nyár, fehér nyár, cser, csertölgy tartozhat. A fafajától függően 1 hektárra 8-10 ezer egyedet lehet telepíteni, ami azt jelenti, hogy egy öthektáros terület esetében is 40-50 ezer fáról beszélünk. Mi 5-10 hektár körüli erdőtelepítésben gondolkodunk - hangsúlyozta a polgármester hozzátéve, a 12 éves gondozási időszakot követően az önkormányzat hosszútávú célja, hogy parkerdőt alakítson ki a területen.

Fotó: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 10:58, péntek | Helyi

A biztonságos karácsonyért

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai vagyonvédelmi tanácsokkal várták több helyi nagyáruház vásárlóit.

2019. December 12. 15:13, csütörtök | Helyi

Egészen parádés a SAC tetrisz fotója

Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability - SAC) az MH Pápa Bázisrepülőtéren készített fotójával csatlakozott a tetrisz kihíváshoz.

2019. December 12. 11:53, csütörtök | Helyi

Csőtörés – Egészen a víztoronyig kicserélik a problémás csövet a Vásár utcában

Három év alatt háromszor tört el ugyanaz a főnyomócső a Vásár utcában, a Vízmű úgy döntött, hogy a Török Bálint utcai körforgalomtól egészen a víztoronyig kicserélik a csövet.

2019. December 11. 22:05, szerda | Helyi

Csőtörés miatt hömpölygött a víz a Vásár utcán

Olvasónk videóján jól látható, hogy jelentős mennyiségű víz ömlött ki. A város több pontjáról jelezték olvasóink, hogy lecsökkent náluk a víznyomás.