Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2021. Január 15. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Láncfűrésszel ment éjszakai számonkérésre a vádlott

Láncfűrésszel ment éjszakai számonkérésre a vádlott

Magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 19 éves férfival szemben, aki éjjel, bekapcsolt motoros láncfűrésszel akart bejutni a falujában lévő egyik házba, hogy az ott tartózkodó kiskorú fiút, akire haragudott, megkeresse.

A vádiratban foglaltak szerint az egyik Pápa környéki faluban élő fiatal férfi azért haragudott a fiúra, mert az a 13 éves húga iránt érdeklődött. Egy 2020. márciusi, késő esti italozás után pedig indulatai odáig ragadták, hogy röviddel éjfél után elhatározta, felkeresi a kiskorút, akiről tudta, hogy egy falubelijénél lakik.

A vádlott előbb azonban otthon magához vett egy motoros láncfűrészt, s azzal ment a sértett házához. A nyitott kerítéskapun át akadálytalanul bejutott az udvarba, majd bekapcsolta a fűrészt, s azzal próbálta kinyitni a ház bejárati ajtaját, melyen két vágást is ejtett, közben pedig azt kiabálta a házban tartózkodóknak, hogy „Meghaltok, most megdöglötök kutyák!”.

A házban ezalatt hárman tartózkodtak, köztük az ingatlan tulajdonosa, illetve a kiskorú fiú, akik a láncfűrész hangjára, valamint a vádlott kiabálására felébredtek és az ajtóhoz mentek, de attól tartva, hogy a fűrésztől bántódásuk esik, nem nyitották ki.

A vádlott, minthogy a fűrész segítségével nem tudott bejutni, azt letette a földre, s vállal törte be a bejárati ajtót, melynek következtében bejutott a lakásba, ahol azonban a két férfi és a kiskorú fiú lefogta.

A történteket az elkövető közelben lakó édesanyja meghallotta, és a sértett házához ment, majd fiával együtt távozott a helyszínről.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és az elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 18:48, szombat | Helyi

Sokan kíváncsiak a város új parkjára

A héten nyitották meg a városlakók előtt a megújult Schwenczel rétet. Sokan használták ki a napsütéses időjárást arra, hogy felfedezzék az új közparkot.

2021. Március 06. 15:39, szombat | Helyi

Mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 05. 19:29, péntek | Helyi

Az autószervizek nyitva maradhatnak

A március 8-án életbe lépő korlátozások az autójavító cégekre nem vonatkoznak.

2021. Március 05. 14:50, péntek | Helyi

Zárnak a pápai óvodák is, ügyelet sem lesz hétfőtől

A központi korlátozás óvodai ügyeletet sem engedélyez, ezért minden szülőnek meg kell oldania a gyermek elhelyezését. Az étkezés viszont jár annak, aki kéri.