Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 15. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Láncfűrésszel ment éjszakai számonkérésre a vádlott

Láncfűrésszel ment éjszakai számonkérésre a vádlott

Magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 19 éves férfival szemben, aki éjjel, bekapcsolt motoros láncfűrésszel akart bejutni a falujában lévő egyik házba, hogy az ott tartózkodó kiskorú fiút, akire haragudott, megkeresse.

A vádiratban foglaltak szerint az egyik Pápa környéki faluban élő fiatal férfi azért haragudott a fiúra, mert az a 13 éves húga iránt érdeklődött. Egy 2020. márciusi, késő esti italozás után pedig indulatai odáig ragadták, hogy röviddel éjfél után elhatározta, felkeresi a kiskorút, akiről tudta, hogy egy falubelijénél lakik.

A vádlott előbb azonban otthon magához vett egy motoros láncfűrészt, s azzal ment a sértett házához. A nyitott kerítéskapun át akadálytalanul bejutott az udvarba, majd bekapcsolta a fűrészt, s azzal próbálta kinyitni a ház bejárati ajtaját, melyen két vágást is ejtett, közben pedig azt kiabálta a házban tartózkodóknak, hogy „Meghaltok, most megdöglötök kutyák!”.

A házban ezalatt hárman tartózkodtak, köztük az ingatlan tulajdonosa, illetve a kiskorú fiú, akik a láncfűrész hangjára, valamint a vádlott kiabálására felébredtek és az ajtóhoz mentek, de attól tartva, hogy a fűrésztől bántódásuk esik, nem nyitották ki.

A vádlott, minthogy a fűrész segítségével nem tudott bejutni, azt letette a földre, s vállal törte be a bejárati ajtót, melynek következtében bejutott a lakásba, ahol azonban a két férfi és a kiskorú fiú lefogta.

A történteket az elkövető közelben lakó édesanyja meghallotta, és a sértett házához ment, majd fiával együtt távozott a helyszínről.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és az elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.