Városlista
2023. szeptember 22, péntek - Móric

Hírek

2021. Június 01. 09:27, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Lakástűzben meghalt egy ember Szigetszentmiklóson

Lakástűzben meghalt egy ember Szigetszentmiklóson

Teljes egészében égett egy régi építésű családi ház Szigetszentmiklóson, a Boglya utcában; az oltás után a tűzoltók egy holttestet találtak az épületben

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese kedd reggel az MTI-vel.

Dóka Imre tűzoltó őrnagy tájékoztatása szerint az ötven négyzetméteres családi házhoz tíz tűzoltó vonult ki. A szigetszentmiklósi hivatásos egységek kiérkezésekor a két helyiségből álló ház már teljes egészében égett, a tűz a tetőszerkezet egy részére is átterjedt.

A tűzoltók több vízsugárral eloltották a lángokat, majd átvizsgálták az épületet. Az oltást nehezítette, hogy a helyiségekben nagy mennyiségű törmelék volt, a ház füsttel telítődött.

Az egységek az egyik szobában egy holttestet találtak.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárásban vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit - tudatta a szóvivőhelyettes.

Azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt komolyabb füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző az ilyen otthonokban - hívta fel a figyelmet Dóka Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Belföld

Október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása - figyelmeztetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteki közleményében.

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Belföld

Novák Katalin Texas kormányzójával tárgyalt

Texas állam ugyanazon értékek mellett áll ki, mint Magyarország - jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Austinban, amikor kétoldalú gyakorlati és elvi együttműködési lehetőségekről tárgyalt.

2023. Szeptember 22. 11:00, péntek | Belföld

Nébih: szezámolajat hívtak vissza a forgalmazók

Magas ásványiolaj-tartalom miatt visszahívták a forgalmazók a fekete szezámolajból készült, Yi Yuan márkájú terméket a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

2023. Szeptember 22. 06:00, péntek | Belföld

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani