Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Augusztus 03. 18:38, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Kikapott Pápán a Ferencváros

Labdarúgó NB I - Kikapott Pápán a Ferencváros

A Ferencváros nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott Pápán a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Az előző szezonban bronzérmes fővárosiak a bajnokságban legutóbb március 8-án szenvedtek vereséget, akkor az MTK otthonában maradtak alul 3-2-re.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Lombard Pápa FC-Ferencváros 1-0 (0-0) ------------------------------------- Pápa, 3500 néző, v.: Fábián
gólszerző: Popin (62.)
sárga lap: Popin (30.), Sluka (39.), illetve Gyömbér (65.), Csilus Á. (75.)

Pápa:
-------- Szűcs L. – Jagodics B., Tóth G., Csizmadia, Frizoni (Faggyas, 55.) – Sluka, Bogunovic, Csilus T., Zulevs – Kenesei (Waltner, 70.), Popin (Nagy T., 83.)

Ferencváros:
------------
Dibusz - Dilaver, Mateos, Nalepa (Csilus Á., 71.), Bosnjak - Busai (Ugrai, 80.), Gyömbér, Kukuruzovic (Nagy D., a szünetben) - Gera - Lauth, Böde

A Ferencváros hamar átvette az irányítást, fölénye azonban meddőnek bizonyult, sokáig még helyzetig sem jutott. Később már kialakult egy-két veszélyes szituáció a pápai kapu előtt, de vagy Szűcs védett vagy a vendégek hibáztak.
A szünet után is a fővárosiak birtokolták többet a labdát, de nem tudták átjátszani a szervezett hazai védelmet, majd jött számukra a hidegzuhany: egy kontra végén ugyanis Popin bevette Dibusz kapuját. A gólt követően némileg kiegyenlítettebbé vált a játék, a Pápa őrizte előnyét, az FTC pedig továbbra is csak szenvedett a hazai 16-os előterében, így a házigazdák megszerezték szezonbeli első győzelmüket.
A nagy meleg miatt mindkét félidő derekán ivószünetet rendelt el a játékvezető.

Címkék: Labdarúgás-NBI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.