Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Április 19. 10:24, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Kupéval 600 lóerő a Jaguar F-Type jövőjében

Kupéval 600 lóerő a Jaguar F-Type jövőjében

A brit autós szaklapok szerint elképzelhető, hogy a jövőben egy akár 600 lóerős, versenypályákra hangolt, mégis utcai Jaguar F-Type modellel találkozhatunk, továbbá annak is igen nagy a valószínűsége, hogy rövidesen a kétajtós típus kupéváltozatát is bemutatják.

A találgatások szerint 2015-2016 körül érkezhet meg a piacra a brutális F-Type, amelynek természetesen nem csak a motorja, de többek között futóművének hangolása és a fékrendszere is jócskán különbözne a kevésbé izmos társakétól.

A közel 600 lóerőt az F-Type csúcsmodelljének 5-literes V8-as kompresszoros benzinmotorjából sajtolnák ki a mérnökök, amely jelenleg 495 tagú ménessel büszkélkedik, ám más, nagyteljesítményű Jaguar modellekben 550 lóerőre is képes a lúdbőröztetően szép hangú műremek, s a cég vezetőinek állítása szerint a mérnökök már kísérleteztek izmosabb verziókkal, így nem jelent problémát a pluszteljesítmény előcsalogatása. A csúcsnyomaték 700 Nm felett lesz, az erő pedig a nyolcfokozatú ZF-automata váltó közreműködésével kerülne a hátsó kerekekhez, az önzáró differenciálművön keresztül. A brit sajtóban még közelebbi információk napvilágot láttak a modellel kapcsolatban: ha minden igaz, elképzelhető, hogy az idei goodwoodi sebességfesztiválon megismerkedhetünk a vadmacska koncepcióváltozatával, mégpedig mozgás közben. A márka igazgatója, Adrian Hallmark továbbá bejelentette, hogy a szigorúan limitált XKR-S GT-t követve újabb korlátozott darabszámban készülő Jaguarok érkezésére számíthatunk.

Címkék: autó, Jaguar, kupé

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:52, kedd | Belföld

Magyar bor nyert nagyaranyérmet az Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen

Nagyaranyérmet nyert a Moszkvában megrendezett Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen (EAWSC) a mádi Demetervin Pincészet dűlőszelektált, 2013-as évjáratú Király furmint aszúja.

2021. Április 20. 18:04, kedd | Belföld

MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme

Elkezdődött a MÁV-Start új típusú jegy- és bérletautomatáinak 60 napos utasforgalmi próbaüzeme, a 13 automatát a Nyugati és a Keleti pályaudvaron tesztelik - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

2021. Április 20. 17:16, kedd | Belföld

Bevert reggel két deci pálinkát, majd kocsiba ült és vezetett

Közel két deciliter pálinkát ivott meg vezetés előtt az az edelényi sofőr, akit a rendőrök a célzott közúti ellenőrzésen szűrtek ki a forgalomból.

2021. Április 20. 16:00, kedd | Belföld

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.