Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 19. 07:53, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kuncze Gábor szerint kevés az esély a kormányváltásra

Kuncze Gábor szerint kevés az esély a kormányváltásra

Az egykori SZDSZ-es politikus a Demokratikus Koalíció helyi politikusaival, Kerecsényi Zoltánnal és Tulok Andrással beszélgetett a múlt és a jelen politikájáról a Szabad szó-estek címet viselő sorozat nyitányán.

A jó hangulatú beszélgetésen felelevenítődtek a '90-es évek előtti és utáni magyarországi viszonyok, a rendszerváltoztatás utáni esztendők politikai örömei és kudarcai, a Horn-kormányban eltöltött időszak, majd jöttek a kevésbé vidám időszakok, az öszödi beszéd és az azt követő utcai események, vagy a jövő évi választások. Kuncze Gábor az öszödi beszédet Gyurcsány Ferenc legjobb beszédének nevezte, melyből néhány rossz mondatot kiemeltek. - Gyurcsány Ferenc őszintén beszélt, a politikában pedig nem szabad ennyire őszintén beszélni, mert akkor azt hiszik, hogy hazudik az ember - fogalmazott.

A MTV székház ostromát egy megszervezett akciónak nevezte, ugyanakkor elismerte, számos hibát követett el a rendőrség és az azt felügyelő Igazságügyi Minisztérium. - A szeptember 18-i események folytatódtak október 23-án. Szerintem egyértelműen az államrend megdöntésére irányuló puccskísérlet történt, amit a rendőrségnek le kellett verni. Amikor a rendőrség lever egy puccsot, az soha nem szép látvány és közben előfordul, hogy a rendőrök tullépnek a törvényekben részükre biztosított eszközökön és akkor majd felelősségre kell őket vonni - fogalmazott Kuncze Gábor. Az egykori belügyminiszter arra nem tért ki, hogy az azonosítószám nélkül túlkapó rendőröket később miként azonosítsák és vonják felelősségre.

Az egykori SZDSZ-es politikus beszélt a jövő évi parlamenti választásokról is. Kiemelte, teljeskörű összefogás nélkül kevés esélyt lát a Fidesz legyőzésére. - Ebben a formában nem látom jónak az ellenzék esélyeit. Kellene valaki, aki megszemélyesíti az ellenzéket. Ilyen ma nincs. Erőt kellene mutatni, az meg egységes listát jelentene. De a minimum az, hogy minden választókerületben csak egy közös jelölt versengjen a Fidesz jelöltjével, aki mögött felsorakozik az MSZP, az Együtt-PM és a DK, vagyis a mérhető támogatottsággal rendelkező ellenzéki pártok. Ha ennyire sem lesznek képesek összefogni a baloldali pártok, akkor Orbán Viktornak újra kétharmada lesz - emelte ki Kuncze Gábor.

Bár a liberális politikust hírbe hozták a DK-val, de mint mondta, nem pártpolitizál, napjainkban a Szabadelvű Polgári Egyesület vezetője. Oda ahová meghívják, szívesen megy beszélgetni, előadást tartani, véleményét kifejteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.