Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Március 25. 17:59, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kuncze Gábor Pápán: A választás még nem dőlt el

Kuncze Gábor Pápán: A választás még nem dőlt el

A korábbi belügyminiszter, SZDSZ-es politikus Grőber Attila ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt meghívására látogatott Pápára.

Az egyik belvárosi szállodában megtartott lakossági fórumot megelőzően a pápai születésű, már nem aktív politikus a sajtó számára elmondta, örömmel látogatott Pápára, annak ellenére, hogy négy éves koráig élt csak a városban. A közelgő választással kapcsolatban kijelentette: a választás még nem dőlt el. Mint mondta, vannak az elkötelezett szavazók, akiket már nem lehet meggyőzni, de a bizonytalanokat „még rá lehet ébreszteni arra, hogy ha nem tetszik nekik ez az őrületes megosztottság, ahogy az ország egyik fele gyűlöli a másikat, és ha szeretnének ezen változtatni, akkor menjenek el és szavazzanak az ellenzéki jelöltekre. A kampány addig kampány, amíg a választók be nem dobták a cetlit az urnába, addig nem dőlt el semmi” – fogalmazott Kuncze Gábor, aki méltatta az ellenzék helyi jelöltjét, Grőber Attilát.

– Attila pedagógusként hosszú évek óta dolgozik a városban, így nem kell őt bemutatni a helyieknek. Az önkormányzatban is dolgozik, tehát a politikai tevékenysége szintén ismert. Az ellenzék programját és elképzeléseit is ismerem, jó szándékú emberekről van szó, akik más módon, más stílusban szeretnék működtetni az országot, szerintem érdemes a választóknak őket is kipróbálniuk, végül is 12 év hosszú idő volt, akár elég is lehet belőle – tette hozzá.

Az ország belügyi helyzetét, közbiztonságát jobbnak értékelte, mint amilyen a ’90-es években, vagyis az ő minisztersége idején volt. – Nagyon sok változás történt, akkor az olajszőkítésből meggazdagodott alvilági figurák helyet kerestek a fővárosi alvilágban, ennek leszámolásos gyilkosságsorozat lett a következménye. Ennél jobb a közbiztonság helyzete Magyarországon, ami egyébként soha nem lesz teljesen jó, mindig lesznek bűnözők, de konszolidáltabb most a helyzet – mondta.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban Kuncze Gábor elmondta, bízik a mielőbbi békekötésben, mivel ha ez nem történik meg, akkor még inkább meg fog ugrani az infláció, további menekültek fognak érkezni és ellátási gondok is keletkezhetnek az iparban. – Mindent el kell követni annak érdekében, hogy ennek a háborúnak, amit egyébként Putyin Oroszországa agresszorként indított, minél előbb vége legyen – hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.