Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. December 07. 13:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Krampusz és Mikulás a rendőr oldalán

Krampusz és Mikulás a rendőr oldalán

Láthatóságot segítő kiegészítőkkel lepték meg Mikulás napján a pápai rendőrök az egyik pápai általános iskola diákjait.

A pápai Weöres Sándor Általános Iskolánál 2017. december 6-án, a reggeli becsengetés előtt rendőrök várták az iskolába igyekvő diákokat. Az egyenruhások baleset-megelőzési akcióját a Mikulás és egy krampusz is segítette, akiknek zsákjaiból láthatóságot segítő kiegészítőket – fényvisszaverő mellényt, hátizsákot, karszalagot, szilikon karkötőt, hátizsákra rögzíthető villogót, valamint kerékpár világítást és prizma szettet – kaptak az iskolába igyekvő gyermekek. Az ajándékok átadása előtt a diákoknak néhány közlekedési témájú kérdésre is válaszolniuk kellett, így az akció lehetőséget biztosított arra is, hogy a gyermekek a gyalogos, a kerékpáros és az utasként történő közlekedés néhány fontos szabályait is átismételjék.

Az ajándékozás közben szóba kerültek az úttesten történő átkelés szabályai, a kerékpár kötelező felszerelései, valamint a rendőrök kihangsúlyozták a láthatósági mellény és a biztonsági öv használatának fontosságát is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.