Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2020. Október 15. 10:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közösség faültetésre várják a természetkedvelőket Nagytevelen

Közösség faültetésre várják a természetkedvelőket Nagytevelen

A közösségi faültetésre elsősorban a Nagyteveleiket, de minden - az ügyet fontosnak tartó – önkéntest nagy szeretettel várnak a helyszínen október 24-én 9:00-kor.

Lelkes helyiek azt szeretnék, ha ismét hangulatos fasorral szegélyezett út vezetne a kis falujukba. Hosszú éveken keresztül díszítette egy csodálatos fasor a Nagyteveli bevezető utat, de a település előtti 1km-es szakaszon a fák megöregedtek és veszélyessé váltak, így kivágásra kerültek 5-6 évvel ezelőtt. A kivágott fák pótlása, a díszes fasor újratelepítése az esemény célja. Összesen 144 darab kislevelű hársfa kerül telepítésre október 24-én.

A közösségi faültetésre elsősorban a Nagyteveleiket, de minden - az ügyet fontosnak tartó – önkéntest nagy szeretettel várnak a helyszínen október 24-én 9:00-kor. A faültetéshez szükséges eszközöket (ásó, kapa, gereblye, kesztyű, stb.), valamint láthatósági mellényt kérik, amennyiben lehetséges, minden résztvevő hozzon magával.

A fák fontossága

A fák csendes segítőtársaink. Hűsítő árnyékot adnak a meleg nyári napokon, oxigénnel látnak el minket és kiszűrik a káros anyagokat. Továbbá a fák fontos részei a természeti környezetnek, mert megakadályozzák a talaj erózióját, terméseik mezőgazdasági értéke nagy lehet és esztétikai értékük is jelentős. Egyetlen egy fa képes egy tonna széndioxidot elnyelni az élete során, emellett árnyékot ad, ami csökkentheti a légkondicionálás számát 10-15 százalékkal.

Címkék: faültetés, nagytevel

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 12:00, szerda | Helyi

Áramszünet lesz október 26-án és 27-én a város számos pontján

A szolgáltató olyan fejlesztéseket végez, amelyekhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése.

2020. Október 21. 09:00, szerda | Helyi

Kábítószer hatása alatt vezetett a 32 éves férfi

A Pápai Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja azt a 32 éves férfit, aki kábítószer hatása alatt vezetett idén januárban.

2020. Október 21. 08:07, szerda | Helyi

Szomorú rekord! 20 új fertőzött egy nap alatt Pápán!

Soha nem volt annyi aktív fertőzött Pápán, mint most.

2020. Október 21. 00:00, szerda | Helyi

Bántalmazta, majd szakítás után zaklatta volt barátnőjét

Garázdaság és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 21 éves férfival szemben, aki előbb kiskorú barátnőjét bántalmazta, majd miután a lány szakított vele, hívásokkal és üzenetekkel fenyegette.