Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2019. Március 14. 16:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közösen ünnepelt az MSZP, a Jobbik és a DK Pápán

Közösen ünnepelt az MSZP, a Jobbik és a DK Pápán

Március 14-én délután gyűltek össze az ellenzéki pártok és szimpatizánsaik a pápai Petőfi-szobornál, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezve.

Az ünnepségen Kovács József szocialista önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelent pártok, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az MSZP helyi vezetőit és szimpatizánsait.

Grőber Attila emlékező beszédében arról beszélt, hogy azok között, akik 171 évvel ezelőtt a nemzet szabadságáért harcoltak, voltak nagy formátumú politikusok, írók és művészek, de ismeretlenek is, földműves parasztos, céhes legények, mesterek, nyomdászok és falusi tanítók. Ők voltak többen – fogalmazott az MSZP megyei alelnöke azt a kérdést feltéve, hogy „mi volt az a kovász, ami a legkülönbözőbb társadalmi helyzetű és jogállású embereket összekapcsolta ’48 márciusában Pápán és az országban más helyeken?”. – A szabadság. Független, szabad Magyarországot akartak. Kiszolgáltatott alattvalók helyett szabad, jogokkal felruházott polgárok közösségévé akartak válni. Haza és haladás – fogalmazták meg egyszerűen, mely nemzetté kovácsolta össze őket – mondta a politikus hozzátéve, a reformkor és március hősei ugyanakkor nem mindig kedvelték egymást, de képesek voltak együttműködni, mert pontosan tudták, hogy a nemzet minden polgárát képviselniük kell – hangzott el az egyértelmű utalás a jelenkori ellenzéki pártok formálódó együttműködésére.

Grőber Attila úgy fogalmazott, hogy a „NER-nek hazudott politikai rendszerről 1848 márciusához méltatlanul tudna csak beszélni, ezért inkább a jövőről kívánt szólni. Szerinte ez nem más, mint a nemzet megosztására épülő politikai rendszer felszámolása. – A magyar nép többsége békét akar, biztonságot, szabadságot, beleszólást az őket érintő ügyekbe, biztos megélhetést és Magyarországon tervezhető jövőt. Társadalmi megosztottság helyére valódi nemzeti egységet – fogalmazott, majd 12 pontba szedve foglalta össze kívánalmait. 1. Demokráciát és jogállamot. 2. Pártatlan közmédiát. 3. Független ügyészséget és bíróságokat. 4. A közvagyon gondos, jogszerű kezelését, a korrupt közszereplők felelősségre vonását. 5. Igazságot közteherviselést. 6. A tudomány, a kultúra és az oktatás szabadságát, minőségi oktatást. 7. Méltányos bérezést és munkakörülményeket. 8. Széleskörű társadalmi egyeztetést. 9. Színvonalas egészségügyi ellátást. 10. Létbiztonságot, lakhatást és kiszámítható jövőt. 11. A klímaválság elleni hatékony fellépést, a természeti értékeink megőrzését. 12. Nemzetünk és az Európai Unió értékeiért való kiállást. A politikus szerint ezeket a pontokat egyedül egyetlen párt sem tudja megvalósítani, ahhoz nemzeti összefogásra van szükség.

-Azoktól az ellenzéki erőktől, akik nemzetünk és településünk felemelkedését és szabadságát óhajtjuk elvárjuk, hogy az egykori ellenzéki kerekasztal mintájára állítsanak fel egyeztető fórumokat. Elvárjuk, hogy az ország jövőjét szívükön viselve elkötelezetten vegyenek részt az európai parlamenti választásokon és erre biztassák híveiket. Elvárjuk, hogy együttműködve, egy az egy ellen vegyenek részt az őszi önkormányzati választásokon. Elvárjuk, hogy dolgozzanak ki stratégiai és cselekvési tervet és mutassák meg, mit ajánlanak a mai viszonyok helyett, hogy annak ismeretében szabadon választhassanak a polgárok. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza – zárta beszédét Grőber Attila.

Az esemény koszorúzással és a Szózat eléneklésével zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 01. 11:12, hétfő | Helyi

Új telephelyet nyitott Pápán a Royal Traktor!

Pápán nyílt meg ünnepélyes keretek között a cég harmadik telephelye az országban.

2020. Május 31. 18:46, vasárnap | Helyi

Ma is történt több baleset a 83-ason

Péntek után vasárnap is két autóbaleset történt a 83-as főút Pápa és Győr közötti szakaszán.

2020. Május 31. 07:29, vasárnap | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.

2020. Május 29. 16:25, péntek | Helyi

Súlyos baleset a 83-ason! 5 sérült, köztük egy 3 éves gyermek!

Személygépkocsi és teherautó ütközött a 83-as számú főút 59-es kilométerszelvényében, Győrszemere térségében.