Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2019. Június 11. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közös polgármesterjelöltet indít a Jobbik, az MSZP-P, és a DK

Közös polgármesterjelöltet indít a Jobbik, az MSZP-P, és a DK

Együttműködési megállapodást írt alá a három ellenzéki párt az őszi önkormányzati választásra készülve. Az együttműködésük nyitott, várják további pártok és civilek csatlakozását.

Elsőként Kovács Arnold, az együttműködés kampányfőnöke köszöntötte a sajtó képviselőit, a JMSZK színházépületében megtartott tájékoztatón. - Pápán a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzék pártjai, megértve és elfogadva a választók akaratát, együttműködnek. Az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és a DK közös polgármesterjelöltet és közös egyéni képviselőjelölteket állít, bízva abban, hogy az együttműködés többletszavazatokban is megnyilvánul - jelentette be a kampányfőnök.

Az együttműködő pártok szerint egy város irányítása inkább szakmai kérdés, mintsem politikai hitvallás. A választópolgárok bevonásával közös programot dolgoznak ki, amely a kiemelt városi projektek, nagyberuházások mellett nagyobb hangsúlyt fektet a városban élők mindennapos problémáinak a megoldására, így a közlekedés, a parkolás, a lakhatás, vagy a csapadékvíz elvezetés problémáira - mondta el Kovács Arnold hozzátéve, várják további pártok és civilek csatlakozását az együttműködéshez.

Kovács József, az MSZP helyi elnöke azt mondta, a Fidesz által létrehozott választási rendszerben nincs más lehetőség, mint hogy a kormánypárti jelölttel szemben egy ellenzéki jelölt induljon. Az elnök bízik abban, hogy a változást óhajtó pápaiak reménykeltőnek és örömtelinek fogják tartani ezt a mai bejelentést.

Dombó László, a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének elnöke az együttműködés részleteiből azt emelte ki, hogy a megállapodás értelmében minden politikai lépésről egyeztetnie kell az együttműködés részvevőinek, továbbá, hogy a pártok rögzítik, a kampány során tartózkodnak egymás negatív színben való feltüntetésétől. Szerinte ezek az együttműködés zálogai.

Süle Zsolt, a Jobbik helyi szervezetének elnöke szerint az együttműködés megjeleníti a választók akaratát. Mint mondta, nem országos politikáról van itt szó, hanem saját közösségünkről. - Sokkal könnyebben találjuk meg helyben a közös célokat, amelyekért hajlandók vagyunk tenni - fogalmazott a képviselő hozzátéve, Pápán olyan negatív folyamatok indultak el az elmúlt években, amelyeket mindannyian meg szeretnének állítani. - Meggyőződésem, hogy megfelelő párbeszéddel, okos kompromisszumokkal hozzá tudunk járulni egy élhetőbb, komfortosabb városhoz, egy szabadabb légkörhöz - mondta Süle Zsolt.

Kovács Arnold a megállapodás részleteit ismertette. Mint mondta, a pártok megegyeznek a közös politikai program, a kampánystáb és a kampányfinanszírozás részleteiben. A három párt, három-három képviselő-jelöltet állít, a tizedik jelöltet pedig közösen nevezik meg. A jelöltek kiválasztásakor törekednek arra, hogy párton kívülieket is bevonjanak a jelölésbe. A pártok közös listát, közös programot és közös kampánystábot hoznak létre. A polgármesterjelölt személyét a későbbiekben nevezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 21:25, kedd | Helyi

Tények: További emberi maradványokat találtak a rendőrök Mezőlaknál

A hírműsor egy helybeli férfit szólaltatott meg, aki azt állítja, hogy a pénteken megtalált emberi lábon kívül egyéb maradványokat is talált a rendőrség.

2019. Június 18. 15:42, kedd | Helyi

Ittasan és engedély nélkül vezetett egy ukrán autós Pápán

A pápai rendőrök előállították az ukrán sofőrt a helyi rendőrkapitányságra.

2019. Június 18. 14:54, kedd | Helyi

Felújított Jenbacher motorvonatok álltak forgalomba a Celldömölk-Pápa-Győr vonalon

A Bz motorvonatokkal és a régi, mozdonnyal vontatott kocsikkal ellentétben a Jenbacher motorvonatok sokkal jobb utazási körülményeket biztosítanak.

2019. Június 18. 14:01, kedd | Helyi

Bemutatkozott az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje

Áldozó Tamás kihívója nem ismeretlen a pápaiak számára, hiszen hosszú idő óta részt vesz a helyi politikában és a polgármesteri székért is többször harcba szállt már.