Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Június 11. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közös polgármesterjelöltet indít a Jobbik, az MSZP-P, és a DK

Közös polgármesterjelöltet indít a Jobbik, az MSZP-P, és a DK

Együttműködési megállapodást írt alá a három ellenzéki párt az őszi önkormányzati választásra készülve. Az együttműködésük nyitott, várják további pártok és civilek csatlakozását.

Elsőként Kovács Arnold, az együttműködés kampányfőnöke köszöntötte a sajtó képviselőit, a JMSZK színházépületében megtartott tájékoztatón. - Pápán a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzék pártjai, megértve és elfogadva a választók akaratát, együttműködnek. Az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és a DK közös polgármesterjelöltet és közös egyéni képviselőjelölteket állít, bízva abban, hogy az együttműködés többletszavazatokban is megnyilvánul - jelentette be a kampányfőnök.

Az együttműködő pártok szerint egy város irányítása inkább szakmai kérdés, mintsem politikai hitvallás. A választópolgárok bevonásával közös programot dolgoznak ki, amely a kiemelt városi projektek, nagyberuházások mellett nagyobb hangsúlyt fektet a városban élők mindennapos problémáinak a megoldására, így a közlekedés, a parkolás, a lakhatás, vagy a csapadékvíz elvezetés problémáira - mondta el Kovács Arnold hozzátéve, várják további pártok és civilek csatlakozását az együttműködéshez.

Kovács József, az MSZP helyi elnöke azt mondta, a Fidesz által létrehozott választási rendszerben nincs más lehetőség, mint hogy a kormánypárti jelölttel szemben egy ellenzéki jelölt induljon. Az elnök bízik abban, hogy a változást óhajtó pápaiak reménykeltőnek és örömtelinek fogják tartani ezt a mai bejelentést.

Dombó László, a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének elnöke az együttműködés részleteiből azt emelte ki, hogy a megállapodás értelmében minden politikai lépésről egyeztetnie kell az együttműködés részvevőinek, továbbá, hogy a pártok rögzítik, a kampány során tartózkodnak egymás negatív színben való feltüntetésétől. Szerinte ezek az együttműködés zálogai.

Süle Zsolt, a Jobbik helyi szervezetének elnöke szerint az együttműködés megjeleníti a választók akaratát. Mint mondta, nem országos politikáról van itt szó, hanem saját közösségünkről. - Sokkal könnyebben találjuk meg helyben a közös célokat, amelyekért hajlandók vagyunk tenni - fogalmazott a képviselő hozzátéve, Pápán olyan negatív folyamatok indultak el az elmúlt években, amelyeket mindannyian meg szeretnének állítani. - Meggyőződésem, hogy megfelelő párbeszéddel, okos kompromisszumokkal hozzá tudunk járulni egy élhetőbb, komfortosabb városhoz, egy szabadabb légkörhöz - mondta Süle Zsolt.

Kovács Arnold a megállapodás részleteit ismertette. Mint mondta, a pártok megegyeznek a közös politikai program, a kampánystáb és a kampányfinanszírozás részleteiben. A három párt, három-három képviselő-jelöltet állít, a tizedik jelöltet pedig közösen nevezik meg. A jelöltek kiválasztásakor törekednek arra, hogy párton kívülieket is bevonjanak a jelölésbe. A pártok közös listát, közös programot és közös kampánystábot hoznak létre. A polgármesterjelölt személyét a későbbiekben nevezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 14:16, csütörtök | Helyi

Ittasan és jogosítvány nélkül motorozott a pápateszéri férfi

A pápai rendőrök elfogták és előállították a helyi rendőrkapitányságra a 21 éves pápateszéri sofőrt.

2019. Augusztus 22. 14:07, csütörtök | Helyi

Eltette a megtalált pénztárcát

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 24 éves lovászpatonai férfi ellen.

2019. Augusztus 22. 13:58, csütörtök | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

2019. Augusztus 21. 19:05, szerda | Helyi

Három autó ütközött a 83-ason Tétnél

Összeütközött három gépkocsi a 83-as főút 54-es kilométerénél, Tét térségében szerdán délután.