Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Június 11. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közös polgármesterjelöltet indít a Jobbik, az MSZP-P, és a DK

Közös polgármesterjelöltet indít a Jobbik, az MSZP-P, és a DK

Együttműködési megállapodást írt alá a három ellenzéki párt az őszi önkormányzati választásra készülve. Az együttműködésük nyitott, várják további pártok és civilek csatlakozását.

Elsőként Kovács Arnold, az együttműködés kampányfőnöke köszöntötte a sajtó képviselőit, a JMSZK színházépületében megtartott tájékoztatón. - Pápán a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzék pártjai, megértve és elfogadva a választók akaratát, együttműködnek. Az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és a DK közös polgármesterjelöltet és közös egyéni képviselőjelölteket állít, bízva abban, hogy az együttműködés többletszavazatokban is megnyilvánul - jelentette be a kampányfőnök.

Az együttműködő pártok szerint egy város irányítása inkább szakmai kérdés, mintsem politikai hitvallás. A választópolgárok bevonásával közös programot dolgoznak ki, amely a kiemelt városi projektek, nagyberuházások mellett nagyobb hangsúlyt fektet a városban élők mindennapos problémáinak a megoldására, így a közlekedés, a parkolás, a lakhatás, vagy a csapadékvíz elvezetés problémáira - mondta el Kovács Arnold hozzátéve, várják további pártok és civilek csatlakozását az együttműködéshez.

Kovács József, az MSZP helyi elnöke azt mondta, a Fidesz által létrehozott választási rendszerben nincs más lehetőség, mint hogy a kormánypárti jelölttel szemben egy ellenzéki jelölt induljon. Az elnök bízik abban, hogy a változást óhajtó pápaiak reménykeltőnek és örömtelinek fogják tartani ezt a mai bejelentést.

Dombó László, a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének elnöke az együttműködés részleteiből azt emelte ki, hogy a megállapodás értelmében minden politikai lépésről egyeztetnie kell az együttműködés részvevőinek, továbbá, hogy a pártok rögzítik, a kampány során tartózkodnak egymás negatív színben való feltüntetésétől. Szerinte ezek az együttműködés zálogai.

Süle Zsolt, a Jobbik helyi szervezetének elnöke szerint az együttműködés megjeleníti a választók akaratát. Mint mondta, nem országos politikáról van itt szó, hanem saját közösségünkről. - Sokkal könnyebben találjuk meg helyben a közös célokat, amelyekért hajlandók vagyunk tenni - fogalmazott a képviselő hozzátéve, Pápán olyan negatív folyamatok indultak el az elmúlt években, amelyeket mindannyian meg szeretnének állítani. - Meggyőződésem, hogy megfelelő párbeszéddel, okos kompromisszumokkal hozzá tudunk járulni egy élhetőbb, komfortosabb városhoz, egy szabadabb légkörhöz - mondta Süle Zsolt.

Kovács Arnold a megállapodás részleteit ismertette. Mint mondta, a pártok megegyeznek a közös politikai program, a kampánystáb és a kampányfinanszírozás részleteiben. A három párt, három-három képviselő-jelöltet állít, a tizedik jelöltet pedig közösen nevezik meg. A jelöltek kiválasztásakor törekednek arra, hogy párton kívülieket is bevonjanak a jelölésbe. A pártok közös listát, közös programot és közös kampánystábot hoznak létre. A polgármesterjelölt személyét a későbbiekben nevezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk