Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2011. Augusztus 19. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Közérdekű keresetet indíthatnak a devizahitelesek

Közérdekű keresetet indíthatnak a devizahitelesek

Ha bizonyítható, hogy többek érdekei is sérültek, akkor mások mellet az ügyészség és a fogyasztóvédők is pert indíthatnak úgynevezett közérdekű keresettel.

Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, szerinte a devizahitelesek ügyében szóba kerülhet ez a megoldás.

Réti László kifejtette, hogy közérdekű keresetre úgynevezett fogyasztói szerződések esetében van lehetőség, ilyennek minősül a magánszemélyek bankkal kötött megállapodása.

Hozzátette: nem kizárt, hogy devizahitelesek indítsanak pert, ha konkrét ügyben érintett felperesek összefognak és együtt kezdeményezik azt. "Az én javaslatom az volt, hogy az adósok ne ezt tegyék, illetve ne kelljen ezt tenniük, hanem az erre jogosított szervek, aki lehet ügyész, miniszter vagy fogyasztói érdekek képviseletét ellátó szervezet előzze meg ezeket a tömeges, egyéni perléseket." - tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 13:55, kedd | Belföld

Török-szíriai földrengés - Adományokat gyűjt a Magyar Vöröskereszt az áldozatoknak

A Magyar Vöröskereszt pénzadományokat gyűjt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

2023. Február 07. 13:51, kedd | Belföld

Több zalaegerszegi iskola kapott bombafenyegetést

Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést kedden. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak.

2023. Február 07. 09:04, kedd | Belföld

Kelet-Magyarország egyik meghatározó élelmiszerláncának tulajdonosára csapott le a NAV

A milliárdos vállalkozóra balatoni villájában csapott le az adóhatóság.