Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Február 28. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Középpontban az áldozatvédelem

Középpontban az áldozatvédelem

Az áldozattá válás elkerülési lehetőségeiről adtak tájékoztatást a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a bűncselekmények áldozatainak napjához kapcsolódóan 2022. február 21-25. között több korosztálynak ismertették a leggyakoribb bűncselekményeket és azok megelőzési lehetőségeit.

A pápai és Pápa-környéki általános és középiskolákban, és a Tapolcafői Kertbarátkör Egyesület összejövetelén látták el a rendőrök személyre szóló prevenciós tanácsokkal az érdeklődőket, valamint a szociális szféra munkatársaival közösen, a közeli településeken egyedül élő időseket keresték fel otthonaikban a szakemberek.
Az egyenruhások arra kérték mind a diákokat, mind a felnőtteket, hogy a kertkaput, bejárati ajtót mindig tartsák zárva, még akkor is, ha otthon tartózkodnak. Az ingatlanból távozáskor pedig győződjenek meg a nyílászárók zárt állapotáról.

Az előadásokon az internetes vásárlás veszélyeiről és a banki adatok védelméről is tájékoztatást adtak a rendőrök, kiemelve azt, hogy a bankkártya adatokat csak banki oldalon vagy fizetési közvetítő oldalon biztonságos megadni, e-mailben kapott linkre kattintva soha.

Az otthonaikban meglátogatott, egyedül élő nyugdíjasok figyelmét arra hívták fel a körzeti megbízottak, hogy idegent ne engedjenek be a lakásukba, házalóktól ne vásároljanak, és ismertették számukra az unokázós csalások felismerési és megelőzési lehetőségeit is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.