Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. Szeptember 27. 09:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Középpontban a közlekedésbiztonság Pápán is

Középpontban a közlekedésbiztonság Pápán is

Baleset-megelőzési mesejáték, óvodás foglalkozás, zebraséta és időseknek szóló előadás is volt a Biztonság hete alkalmából.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége 2022. szeptember 19. és 2022. szeptember 24. között szervezte meg a Biztonság heteprogramsorozatot, amelynek keretén belül a Pápa Városi Balesetmegelőzési Bizottság 2022. szeptember 22-én délelőtt a helyi Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban látta vendégül a pápai és Pápa-környéki településekről érkező első osztályosokat. A kisdiákok beülhettek a rendőrautóba, valamint egy mesejáték segítségével megismerkedhetett számos olyan közlekedési szabállyal, amelyek hozzájárulnak a fiatalok biztonságos gyalogos, kerékpáros és utasként történő közlekedéséhez. A színházi előadás alatt szóba került a biztonsági öv és a biztonsági gyermekülés használatának életmentő szerepe, a láthatósági mellény használatának fontossága, az úttesten és a vasúti átjáróban történő átkelés szabálya, valamint az is, hogy milyen kötelező tartozékokkal kell felszerelni egy kerékpárt a balesetmentes biciklizés érdekében.

A Biztonság hete programsorozat alatt a pápai rendőrök közlekedési játékokkal és zebrasétákkal hívták fel több helyi óvodában és iskolában is a gyermekek figyelmét a szabályos közlekedésre, továbbá nyugdíjas klubokban adtak át baleset-megelőzési tanácsokat a szépkorúak számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.

2024. Május 15. 13:23, szerda | Helyi

Jogsi nélkül, ittasan vezetett - Pápa és Gyarmat között fogták el

A járőrök 2024. május 11-én éjszaka, a 83-as számú főúton, Pápa és Gyarmat között állítottak meg egy autót, majd ellenőrizték a vezetőt.