Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 15. 12:20, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Középpontban a bűnmegelőzés

Középpontban a bűnmegelőzés

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot a Kormány 2011. április 12-én alakította meg, ezt a napot idén először a bűnmegelőzés napjaként ünnepeljük.

Veszprém megyében a rendőrök ehhez kapcsolódóan 2019. április 8-14. között prevenciós rendezvényekkel bűnmegelőzési hetet tartottak.A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai felkeresték az illetékességi területükön működő oktatási intézményeket, valamint a nyugdíjas klubokat.

A rendőrök a diákokkal a biztonságról és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről beszélgettek. Az előadók hangsúlyozták, hogy idegenekben (még ha kedvesek is) ne bízzanak meg, és soha ne menjenek velük sehová, még útbaigazítás céljából sem. Az időseknek tartott előadásokban alkalmával pedig azt emelték ki, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még akkor is zárják be, ha otthon tartózkodnak vagy a kertben tevékenykednek, továbbá kitértek a házaló árusoktól vásárolt termékek veszélyeire is, hiszen az ily módon eladni kívánt áruk gyakorta rossz minőségűek vagy felárazottak és garancia sem jár hozzájuk.

A rendezvénysorozat alatt a körzeti megbízottak több polgármester számára is átadták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült „Bűnmegelőzés építészeti eszközökkel” című kiadványt, majd a programsorozat zárásaként 2019. április 12-én 18 órától a rendőrök prevenciós standdal vettek részt a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájában tartott szakmák éjszakája rendezvényen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.