Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Augusztus 31. 12:49, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), kreszvaltozas.hu

Közeleg az iskolakezdés, vigyázzunk a gyerekekre!

Közeleg az iskolakezdés, vigyázzunk a gyerekekre!

A tanévkezdés hónapjában a rendőrség és a polgárőség fokozottan ügyel a közlekedésbiztonságra az iskolák környékén.

Az iskolakezdésre nem csak a gyerekek, hanem a szülők és a tanárok is készülnek. Szeptemberben a rendőrség és a polgárőrség fokozott jelenlétet biztosít a forgalmasabb helyeken fekvő iskolák és óvodák környékén. Hiszen ilyenkor az oktatási intézmények körül megnő a forgalom, amely nagyobb odafigyelést igényel minden közlekedőtől, gyerektől és felnőttől egyaránt. Reggelente és délután hosszabb menetidővel kell számolni, mint a nyári hónapokban.

Legfőbb cél, hogy egyetlen gyermekbaleset se történjen. Ennek érdekében a rendőrök elsősorban a gépjárművezetők szabálykövető magatartását ellenőrzik a zebrák környezetében, de odafigyelnek a biztonsági öv és a gyermekülés szabályos használatára is. A rendőrség évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti a gyermekek védelmét. Az idei tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program, mely a kisiskolások közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési nevelését, oktatását tűzte ki célul.

A fotó archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.