Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 21. 06:00, péntek | Sport
Forrás: MTI

Közel 40 százalékkal több az előfoglalás a Magyar Nagydíj hétvégéjére

Közel 40 százalékkal több az előfoglalás a Magyar Nagydíj hétvégéjére

Több mint 150 ezer előfoglalást regisztráltak a fővárosi szálláshely-szolgáltatók a Formula 1-es Magyar Nagydíj futamverseny hétvégéjére, ami közel 40 százalékkal haladja meg az egy héttel korábbi adatokat - tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtöki közleményében.

Az MTÜ által létrehozott Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a július 21-23. közé - a futam idejére - eső budapesti vendégéjszaka-foglalások több mint 70 százaléka külföldiektől érkezett.

Az előfoglalási adatok alapján a beutazói rangsor élén az Egyesült Királyság áll több mint 14 ezer foglalással, amelyet Németország és Hollandia követ közel 7-7 ezerrel, míg a lengyelországi látogatók több mint 5,5 ezer előfoglalással a 4. helyre kerültek.

A közleményben rámutattak, hogy a szurkolók a szabadidős turistákhoz képest általában hosszabb ideig tartózkodnak Magyarországon, többet költenek és gyakrabban vesznek igénybe magas minőségű szállás- és vendéglátási szolgáltatásokat. A budapesti szállodai előfoglalások 58 százaléka 4 csillagos, 12 százalékuk pedig 5 csillagos hotelekbe szól.

Hozzátették: a magas minőségű fővárosi szállodák várható szobakapacitás-kihasználtsága átlagosan 20-30 százalékponttal lesz magasabb a mogyoródi futam előtti hétvégéhez képest, de nagy forgalomra számíthatnak a magánszálláshelyek is.

Suhajda-Molnár Anikó, az MTÜ turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta, hogy a sportturizmus az egyik leggyorsabban növekvő turisztikai szegmens. Az olyan nagyszabású sportesemények, mint amilyen a Magyar Nagydíj, az Európa-Liga döntő vagy az augusztusi Atlétikai Világbajnokság, jelentős országimázs-formáló erővel is bírnak - tette hozzá.

Címkék: forma1, magyar nagydíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.