Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 29. 13:23, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Közbiztonsági délelőtt külföldi gyermekeknek

Közbiztonsági délelőtt külföldi gyermekeknek

A Pápán működő QSI Nemzetközi Iskola óvodásai és iskolásai 2015. április 28-án délelőtt rendhagyó iskolarendőr foglalkozáson vehettek részt Németh Zoltán rendőr törzsőrmester, a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja szervezésében.

Az intézmény – amely az idei tanévben csatlakozott „Az iskola rendőre” programhoz – sok mindenben különbözik a Pápai járás többi általános iskolájától. Az ide járó gyermekek valamennyien külföldiek és angolul kommunikálnak a nevelőikkel, valamint a gyermekek között nem csak iskoláskorúak, hanem egészen pici óvodások is vannak. Németh Zoltán iskolarendőr mindezt szem előtt tartva szervezte meg iskolája számára azt a játékos délelőttöt, amelynek középpontjában a biztonság állt. A 3 és 7 év közötti óvodás korúak a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait elevenítették fel a „Közlekedj szabályosan és biztonságosan!” című puzzle kirakását követően. A beszélgetés után pedig birtokba vették a tornateremben felállított kerékpáros pályát. A nagyobbaknak ugyancsak lehetőségük volt az akadálypálya kipróbálására, majd a közösségi oldalak veszélyeiről tájékoztatta őket az iskolarendőrük angol nyelven. Legnépszerűbb program a rendőrautó megtekintése volt, de sokan felpróbálták a csapatszolgálati pajzsot és sisakot, valamint felvették a gázálarcot is.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.