Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Május 31. 16:14, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Közalkalmazottakat bocsát el a Miskolci Egyetem

Közalkalmazottakat bocsát el a Miskolci Egyetem

A pénzügyi megszorítások miatt csaknem ötven közalkalmazottat, elsősorban az oktató-kutató munkát segítő munkakörökben foglalkoztatott dolgozót kénytelen elbocsátani a Miskolci Egyetem - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-t.

Patkó Gyula rektor közleményében azt írta: a 2012-es állami támogatáshoz viszonyítva az idei fenntartói támogatás újabb radikális csökkentése elkerülhetetlenné tette jelentős bér és járulék megtakarítását az intézmény pénzügyi egyensúlyának megtartása érdekében.
Megfogalmazása szerint ehhez 1,7 milliárd forintot, öt havi állami támogatásos bért kell kigazdálkodnia az egyetemnek, miután a működési költségvetése 75 százaléka bér és járulék, a működésre fordítható állami támogatás pedig alig éri el a 25 százalékot.
A rektor kitért arra is, hogy "az elmúlt időszakban a vezetők, az egyes szervezeti, gazdálkodási egységek irányítói minden tekintetben a racionalizálás lehetőségét keresték az újabb forráskivonás okán kialakult kockázat rendezésére".
A szenátus intézkedési terve szerint tanszékek összevonásával, a szükséges szolgálati időt betöltött dolgozók, oktatók nyugdíjazásával, többletfeladatok ellátásával, munkaidő-csökkentéssel, a fizetés nélküli szabadság igénybevételével tették ezt - olvasható a közleményben.
Mindezzel együtt a szenátus 47 közalkalmazott "tervezett elbocsátását volt kénytelen megfogalmazni, az elkerülhetetlen humánpolitikai intézkedésekről a következő hetekben születik döntés" - tette hozzá Patkó Gyula.
Az egyetemnek több mint 1300 alkalmazottja van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.