Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Április 26. 14:15, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kovács Zoltán: Fontos, hogy sokan kitöltsék a Nemzeti Konzultációs kérdőíveket

Kovács Zoltán: Fontos, hogy sokan kitöltsék a Nemzeti Konzultációs kérdőíveket

Azért kell kitölteni a kérdőíveket, hogy a kormánynak legyen muníciója Brüsszellel szemben - véli az államtitkár.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerint a Nemzeti Konzultáció tétje, hogy Magyarország milyen módon tudja megőrizni függetlenségét. - Nem először kell csatába szállni Brüsszellel szemben a magyar függetlenségért. A brüsszeli bürokrácia globalista érdeket, multiérdeket, valamint az erőteljes, nagy államok érdekeit képviseli, a nemzetállamokkal szemben - fogalmazott Kovács Zoltán hozzátéve, most az a veszély fenyeget, hogy Brüsszel több olyan kérdésben is átvenné a döntés jogát, melyek eddig nemzeti hatáskörben voltak.

Az egyik legfontosabb kérdés az államtitkár szerint a migránskérdés. - Mind a jogi határzárat, mind pedig a fizikai kerítést lebontanák, hogy újra az legyen a helyzet, mint két évvel ezelőtt, amikor százezrek dúlták fel az országot - fogalmazott Kovács Zoltán.

A másik fontos kérdés az úgynevezett civil szervezetekkel kapcsolatos. - Ezeknek a szervezeteknek egy részét külföldről támogatják, nem a klasszikus értelemben vett polgári, civil szerveződésekről, hanem politikai tömörülésekről van szó. Többek között a migránspolitikában erőteljesen hangoztatják véleményüket. Magyarország kormánya az országot védi, a Soros által pénzelt szervezetek pedig ennek ellenkezőjét teszik, ezért az átláthatóságuk fontos kérdés.

A sikeres magyar munkahelyteremtést is veszély fenyegeti Kovács Zoltán szerint, csakúgy, mint a közelmúlt áfacsökkentéseit, mivel az ezekkel kapcsolatos döntéseket is kivennék a nemzeti hatáskörből.

Kovács Zoltán arra kéri a választópolgárokat, hogy mondják el a véleményüket az említett kérdésekben és küldjék vissza a Nemzeti Konzultációs kérdőíveket május 20-ig. A sajtótájékoztatón kiderült, a kérdőíveket levélben is be lehet küldeni, de az interneten is kitölthetők. Ezidáig több mint négyszázezren mondták el a véleményüket ebben a formában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.