Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Május 17. 08:12, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), MTI

Kovács Béla Pápán: Nem vagyok James Bond!

Kovács Béla Pápán: Nem vagyok James Bond!

A kémkedéssel meggyanúsított jobbikos európai parlamenti képviselőjelölt határozottan visszautasította az őt ért vádakat a tegnap esti pápai lakossági fórumán.

A csaknem félórás késéssel érkező Kovács Béla célzott és célirányos támadásnak nevezte az elmúlt napok eseményeit. - Nem vagyok James Bond, nem vagyok Zorin, én egy tisztességes magyar állampolgár vagyok - jelentette ki kéttucatnyi hallgatója előtt, felvetve, lehet, hogy az vele a probléma, hogy egyes budapesti parlamenti képviselőktől eltérően ő csak magyar állampolgársággal rendelkezik.

Kovács Béla kiemelte: brüsszeli teljesítménye, például háromszoros jelentéstevői megbízatása miatt ő a legeredményesebb magyarországi európai parlamenti képviselő. -Nagyon messze mentem, túl sok eredményt értem el, ez nagyon sok embernek nem tetszik, köztük a jelenlegi hatalomnak - jegyezte meg.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Béla mentelmi jogát. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt.
Kovács Béla a lakossági fórumot megelőzően a sajtó kérdésére elmondta, soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működött velük együtt, és megkeresés sem érkezett hozzá tőlük. Ugyanakkor kijelentette, hogyha jogi lehetőség nyílik rá, le fog mondani mentelmi jogáról.

A lakossági fórumon szólt a keleti nyitásról: Vona Gábor pártelnökkel szeptember elején 20-30 vállalkozóból álló delegációval Közép-Ázsiába utaznak, ahol a magyarokra testvérnépként tekintenek, ahol a GDP-növekedés a válság dacára évi 10-12 százalék, az adó- és a hitelkörnyezet pedig vállalkozásbarát, miközben nincsenek jelen külföldi bankok.

Kovács Béla elmondta: az EP-választás után egyből elindítják Rolandas Paksas litván képviselővel azt a kezdeményezést, amellyel el kívánják érni, hogy legyen európai uniós minimálbér és minimálnyugdíj. Mint mondta, még az idén összegyűjthető a szükséges mennyiségű aláírás, amely ahhoz kell, hogy a téma az Európai Bizottság, majd az Európai Parlament elé kerülhessen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.