Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 03. 16:01, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Köszönet az egészségügyi és a szociális dolgozóknak – Semmelweis-nap Döbröntén

Köszönet az egészségügyi és a szociális dolgozóknak – Semmelweis-nap Döbröntén

Rendhagyó helyszínen, a pápai önkormányzat döbröntei turistaházának udvarán gyűltek össze Semmelweis-napon a Pápa és környéke egészségügyi és szociális ellátó intézményeinek munkatársai.

Az egésznapos csapatépítő programok jó hangulatban teltek, a délelőtti főzőversenyen finomabbnál finomabb ételek készültek, az ebédet követően pedig köszöntötték a jelenlévőket. Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a pápai kórház főigazgatója azt mondta, az elmúlt hónapok eseményei mindenkit új kihívások elé állítottak, az egészségügyi és szociális dolgozókat pedig különösen. Hozzátette, a korábbi elképzeléseit, hogy az idei Semmelweis-napra az elnyert pályázatokból felújított kórházi épületek átadását szerette volna időzíteni, az élet felülírta. – Nem várt helyzet állt elő, amely miatt fizikailag és lelkileg is megterhelő hónapokat tudhatunk magunk mögött. Mindezt csak széleskörű összefogással, hihetetlen csapatmunkával lehetett leküzdeni. A veszélyt felismerve mindenki tette a dolgát, beleálltunk az ismeretlenbe. Büszke vagyok önökre és legyenek önök is büszkék saját magukra – hangsúlyozta az igazgató hozzátéve, a társszervekkel is kiválóan együtt tudtak működni ezekben a nehéz időkben, az ő munkájukért is köszönet jár.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya köszönetet mondott a lakosságnak és a vállalkozóknak is, akik szintén hozzájárultak a helytállásukhoz, és a magyar kormánynak is, amiért egyszeri juttatással is elismeri az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a döbröntei turistaházban a pápai önkormányzat meghívásából lehetnek most jelen, amely a köszönő szavak mellett egyfajta gesztus, a hála egyik kifejezési módja. A városvezető úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszak ugyan nagyon nehéz volt, de számos tapasztalattal gazdagabbak lettünk, és ha beválik az a jóslat, és visszatér a járvány, akkor azt sokkal felkészültebben fogjuk tudni fogadni. – De volt még egy nagyon fontos tanulsága az elmúlt időszaknak, méghozzá az, hogy láthattuk, hogy az emberek alapvetően jók. Jók, hiszen készek voltak arra, hogy segítsenek, az idejüket, a munkájukat és ha kell, a pénzüket is adják azért, hogy közösen túléljük a nehéz időket – zárta gondolatait a városvezető, megköszönve az egészségügyi és szociális dolgozóknak mindazt, amit értünk tettek.

Vargáné Maurer Ilona, a kórház ápolási igazgatója felidézte az elmúlt hónapok nehézségeit, mindazt a szokványostól eltérő tennivalót, amit a járvány miatt kellett elvégezniük az intézményben. - Az elmúlt hónapok azonban sok mindenre megtanítottak bennünket. Leginkább türelemre, megállásra, leállásra, ami a felgyorsult világunkban egyáltalán nem volt jellemző a járvány előtti időszakra. Kitartás, bátorság, összetartás, mind nélkülözhetetlen volt az átszervezésekhez, eljárásrendek bevezetéséhez, a COVID-19 gyanús betegek ellátása során. Jó érzés volt megtapasztalni, hogy a bajban mennyire átérzi mindenki a helyzet súlyosságát, és a legnagyobb odafigyeléssel, együttműködéssel viszonyul egymáshoz – mondta el az ápolási igazgató.

A köszöntőket követően került sor a délelőtti főzőverseny eredményhirdetésére, ám mivel a zsűri nem tudott dönteni a sok-sok finomság között, végül valamennyi résztvevő kapott ajándékot. A Semmelweis-nap retro disco-val, majd pedig szabad időtöltéssel folytatódott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.