Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Július 05. 09:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Köszönet az egészségügyben és a szociális területeken dolgozóknak

Köszönet az egészségügyben és a szociális területeken dolgozóknak

Semmelweis nap alkalmából tartottak ünnepséget a pápai kórház ebédlőjében szerdán délután, ahol köszöntötték az egészségügyben és a szociális területeken szolgálatot teljesítőket.

Az alkalmon elsőként dr. Kásler Miklós miniszter köszöntője hangzott el, majd dr. Vörös Ibolya, a kórház főigazgatója szólt a jelenlévőkhöz. Mint mondta, Semmelweis Ignác 200. évfordulója tiszteletére az idei év Semmelweis év, s talán nem véletlen, hogy épp mostanra készült el a kórházi fertőzések megelőzését szolgáló cselekvési terv, melyben minden kórház feladatot kapott, így a pápai is. A főigazgató felidézte, az elmúlt években a pápai kórház szinte teljesen megújult, uniós forrásból 3,6 milliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre és ezek által javultak a dolgozók munkakörülményei is.- Mindig fontosnak tartottuk dolgozóink megbecsülését. Örülök, hogy az elmúlt években az egészségügyi dolgozók bére átlagban 30 százalékkal emelkedett. Tettünk azért, hogy munkakörülményeik javuljanak, tudásuk is gyarapodjon - fogalmazott dr. Vörös Ibolya, majd köszönetet mondott mindenkinek, hogy a nehéz időkben is kitartottak és végezték áldozatos munkájukat.

Unger Tamás alpolgármester szintén köszönetet mondva arról beszélt, hogy ugyan a pápai kórház már nem a város fenntartásában működik, az önkormányzat ma is magáénak érzi azt és segíti, támogatja a működését. Példaként említette a kórház új szárnyának építését, melyhet az önkormányzat 150 millió forinttal járult hozzá, de szólt a pápai orvosi rendelők felújításáról is, ugyanakkor hozzátette, az egészségügyi ellátás feltételeinek biztosítása mellett a legfontosabbak az egészségügyben dolgozók munkája, akik nélkül ez a rendszer nem működne.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szintén köszönetet mondott az egészségügyi és szociális dolgozók áldozatkész munkájáért, illetve családjaik támogatásáért. Elmondta, a kormány a 2016-2019 közötti időre ütemezett béremelést irányzott elő a szakdolgozók számára és sikerült e téren előrébb lépni a korábbi évekhez képest. Hozzátette, az elmúlt időszakban 500 milliárd forintot fordított a kormány egészségügyi fejlesztésekre, 2010-hez képest pedig 647 milliárd forinttal jut több a 2019-es költségvetésben az egészségügyre. A képviselő a kisebb fejlesztésekről is szólt, így a közelmúltban beszerzett altatógépekről és az új lélegeztető gépekről is, melyek beszerzését maga is támogatta.

Az ünnepségen Eck Ferenc, a kórház gazdasági igazgatója is köszöntötte a jelenlévőket, köszönetet mondva munkájukért.

A helyi egészségügyi szektorban dolgozók közül a kiemelkedő munkát végző kollégák jutalmazásával, majd fogadással zárult a pápai Semmelweis napi ünnepség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.