Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 29. 16:23, vasárnap | PR
Forrás: (x)

Korszerű alternatíva a nehéz fém logisztikai tartályok helyett

Korszerű alternatíva a nehéz fém logisztikai tartályok helyett

Magnum Optimum® 1208 A logisztika számos kihívást jelenthet az áruszállítás különböző szereplőire nézve.

A cégek költséghatékony és biztonságos konténerekre vágynak, míg a raktári munkások korszerű, könnyen kezelhető ládákkal dolgoznak szívesen.Arról nem is beszélve, hogy az innovatív termékek szállítására a hagyományos eszközök nem mindig alkalmasak. A megoldás egy csakugyan újító konténer lehet: cikkünkben a nehéz, fém tartályok alternatíváját, a Schoeller Allibert Magnum Optimum® 1208 névre keresztelt összehajtható tartályát mutatjuk be.

Miben különbözik a Schoeller Allibert más logisztikai csomagolás gyártóktól?

A Schoeller Allibert már több mint 50 éve fejleszt visszaforgó műanyagból készült csomagolásrendszereket, és gyártja a logisztikában nagy népszerűségnek örvendő tároló eszközöket. A hangsúly a visszaforgó, vagyis RTP (Returnable Transport Packaging) megoldásokon van: a cég ugyanis a hagyományos kínálattal szemben környezetbarát szállítási opciókat kínál ügyfeleinek.

Emellett a tartósságra is kiemelt hangsúlyt fektetnek - ami közvetve, de a zöld áruterjesztésben is szerepet játszik. Ha egy konténer, műanyag üdítőitalos rekesz vagy láda igazán strapabíró, akkor akár 5-10 év is lehet a használati ideje, szemben a korszerűtlen változatokkal. Ráadásul a masszív szerkezet a benne szállított árura nézve is előnyös: az erős falak, a pontosan illeszkedő fedél és a stabil talpazat hozzájárul, hogy a szállítmány biztonságban, minőségromlás vagy sérülés nélkül érkezzen meg a cél telephelyre.

Megoldás a nagyméretű fém ládák helyett: Magnum Optimum® 1208

Az akár 750 kg töltősúlyú fémből készült konténerek sokáig egyedülállók voltak a nagyméretű tartályok között. Méretüknek köszönhetően olyan speciális ipari területeken is használják őket, mint a repülőgépgyártás vagy az autóipar. Három nagy hátrányuk - óriási önsúly, alacsony rakománybiztonsági index és gyors amortizáció - miatt azonban kialakult az igény olyan műanyag alternatívákra, mint a Magnum Optimum® 1208, amely a felsorolt szempontokban is jeleskedik:

A Magnum Optimum® 1208 könnyű súlyának köszönhetően az árucikkek rakásolása gyors és problémamentes.

A fém konténereket gyakran extra csomagolóanyagokkal is ki kell egészíteni, például kartonpapírral vagy műanyag lemezekkel. A Schoeller Allibert legújabb Magnum Optimum megoldása maximális biztonságot nyújt önmagában is. Ezáltal költséghatékonyabb és környezetkímélőbb is.

Míg a fém ki van téve a korrózió ártalmainak, addig a prémium minőségű műanyagon nem fog a rozsda. Ráadásul sokkal könnyebben tisztítható és szárítható.

A Magnum Optimum® 1208 további két előnye, hogy a visszaúton összehajtható, valamint a fémmel ellentétben nem kelt zajhatást rakodás közben. Az összecsukhatóság az áruterjesztő cégek érdekeit szolgálja elsősorban, akik jelentős kiadásoktól kímélhetik meg magukat, ha helytakarékos konténereket választanak. A csendes szállítóeszközök viszont a rakodómunkásokat és a raktárosokat kímélik, akik rendszeresen erőteljes zajhatásnak vannak kitéve munkájuk során.

"A Magnum Optimum® 1210-es sorozat néhány év alatt a világ vezető automotív FLC szállítóeszközévé vált. Ezúttal az európai logisztikai trendeket előtérbe helyezve alkottuk meg Magnum Optimum® 1208-at, továbbra is a Schoeller Allibert szellemiségében, azaz visszaforgó, könnyen javítható és újrahasznosítható verzióban - mondta el Ludo Gielen, a Schoeller Allibert Csoport igazgatója."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.