Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Június 10. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Körözték a külföldi férfit

Körözték a külföldi férfit

Hamis adatokat bediktálva akarta a pápai rendőröket félrevezetni a körözött férfi.

Külföldi hatóság körözte azt az osztrák férfit, akit 2016. június 7-én egy Ausztriában kiadott uniós elfogatóparancs alapján vett őrizetbe a Pápai Rendőrkapitányság.A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. június 5-én 4 óra 10 perckor a Pápai Rendőrkapitányság rendőrei – Veres Sándor rendőr törzszászlós szolgálatparancsnok és járőrtársa Pápa Hajdu Péter rendőr törzsőrmester – egy osztrák férfit igazoltattak, aki külföldi hatósági jelzésű gépkocsival közlekedett a forgalommal szemben. A férfi személyes okmányokkal nem rendelkezett, valamint a jármű utasterében egy magyar járműhöz tartozó rendszámot találtak az egyenruhások. A sofőrt előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, hogy előző nap éjszaka egy Pápán parkoló gépkocsiról tulajdonította el az autóban elrejtett hatósági jelzéseket. Az ismeretlen személyazonosságú férfit a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2016. június 5-én őrizetbe vette, majd intézkedett az általa bediktált személyi adatok ellenőrzésére. Az adatgyűjtés eredményeként 2016. június 7-én fény derült arra, hogy a külföldi gyanúsított féltestvére adataival akarta félrevezetni a pápai rendőröket, mert elleneAusztriában kiadott uniós elfogató parancs volt érvényben.

A 25 éves A. R. osztrák állampolgárt egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2016. június 7-én az eljáró hatóság a Pápai Járásbíróság elé állította. A bírósági tárgyalást követően a pápai rendőrök, atöbb bűncselekmény elkövetése miatt nemzetközi körözés alatt állóférfit elfogták, újfent őrizetbe vették és intézkedtek a kiadatási tárgyalásra történő szállításáról.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.